«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος της ΝΔ να συζητάμε μόνο για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και να ξεχνάμε την καθημερινότητα, η οποία είναι πολύ σκληρή», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει η ''ψαλίδα'' - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δικαιώνεται το ΠΑΣΟΚ που ζήταγε την αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Καραμέρος απάντησε: «Δεν νομίζω ότι αυτές οι επισκέψεις είναι για να αναβάλλονται, αυτές οι επισκέψεις και ο οδικός χάρτης του διαλόγου που είναι απαραίτητος πρέπει να γίνονται με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Εδώ ο κ. Μητσοτάκης ασκεί μια Ι.Χ. εξωτερική πολιτική. Έχουμε μάθει κάτι για την «ταμπακιέρα»; Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι συναντιούνται εδώ και κάποιους μήνες και θα συναντηθούν άλλες τρεις φορές τους επόμενους επτά μήνες για να συζητάνε μόνο για την εξπρές βίζα στα νησιά;».


Γιώργος Καραμέρος: Θα πρέπει να μας πει η ΝΔ ποιον λάκκο έχει η φάβα στα ελληνοτουρκικά

«Είναι προφανές ότι υπάρχει κάποια κρυφή ατζέντα που αφορά στο Αιγαίο προφανώς. Να μας πει ο κ. Μητσοτάκης πού οδηγεί αυτός ο οδικός χάρτης και ποια λογική έχει την προηγούμενη της επίσκεψης στην «Καθημερινή» ο κ. Ερντογάν να μιλάει για γκρίζες ζώνες και για κυριαρχία των νησιών, και την επόμενη μέρα η συζήτηση και η ανταλλαγή μονολόγων στις δηλώσεις να μην αναφέρουν τίποτα για τα κρίσιμα ζητήματα», επισήμανε.

«Δεν μπορεί να παραχθεί αποτέλεσμα για την εξωτερική μας πολιτική και τα ελληνοτουρκικά, χωρίς να γνωρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης και πού το πάει η ΝΔ. Θα έπρεπε με έναν ισχυρό τρόπο να έχουν διατυπωθεί και στο επίπεδο των δηλώσεων οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις σε όλα αυτά τα προκλητικά που έχει κάνει ο κ. Ερντογάν. Ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ποιον σκοπό, πέρα από τη λογική του ήρεμου κλίματος, έχουν αυτές οι συναντήσεις και κυρίως, οι σταδιακά ολοένα και περισσότερες μικρές, αλλά κρίσιμες υποχωρήσεις, είτε μιλάμε για τη Μονή της χώρας, είτε μιλάμε για την προκλητικότητα του Ερντογάν. Θα πρέπει να μας πει η ΝΔ ποιον λάκκο έχει η φάβα στα ελληνοτουρκικά για το Αιγαίο και να το πει τώρα πριν τις εκλογές», τόνισε κλείνοντας.

Ο Γιώργος Καραμέρος  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 14-05-24