«Αποδείξαμε πως ό,τι μπορούσε ανθρωπίνως να γίνει έχει γίνει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Σήμερα είμαστε στα δικαστήρια για το θέμα της σημερινής στάσης εργασίας στο "Αγλαΐα Κυριακού". Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την απόφαση, η στάση εργασίας θα κηρυχθεί παράνομη και τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μια ομάδα σκληρών συνδικαλιστών της Αριστεράς λόγω ευρωεκλογών δημιουργεί θέματα. Το πιο χυδαίο πράγμα που έχω δει στην πολιτική μου διαδρομή», υπογράμμισε.

Αναφερθείς στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά», είπε: «Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, σίγουρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή».

«Τον έβλεπα χθες πήγε στην Παλαιστίνη και σκεφτόμουνα γιατί πήγε χωρίς τον κ.Τάιλερ ενώ παντού πηγαίνει με τον κ.Τάιλερ;»
, είπε για τον κ. Κασσελάκη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή     27-05-24

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Για τον τελικό κυπέλου

Η ιδέα ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό γιορτή το θεωρώ μεγάλη αποτυχία μας. Ένας τελικός κυπέλου πρέπει να έχει κόσμο, φιλάθλους, γιορτές , χαρά κλπ. Είναι αποτυχία να μην μπορείς να κάνεις έναν τελικό με κόσμο.

Με αφορμή την σημερινή στάση εργασίας των αναισθησιολόγων του Αγλαΐα Κυριακού

Είχα επικοινωνία με τον Υπεάρχη και με τον διοικητή και με την ΕΙΝΑΠ αποδείξαμε ότι όσα είχαμε υποσχεθεί τα έχουμε τηρήσει στο ακέραιο και άρχισαν να θέτουν διάφορα άλλα αιτήματα επιπλέον. Τα αιτήματά τους δεν είναι του παρόντος χρόνου είναι αιτήματα δεκαετίας. Εμείς αποδείξαμε ότι ό,τι μπορούσε ανθρωπίνως να γίνει έχουν όλα γίνει. Και θέσεις αναισθησιολόγου προκηρύξαμε και τρεις από τις επτά καλυφθήκανε και προκηρύσσουμε και αυτή την εβδομάδα με τον τρόπο που μας είπαν ότι προτιμούν και αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία κάναμε.

Σήμερα θα είμαστε στα δικαστήρια, για το θέμα της σημερινής στάσης εργασίας, στο Αγλαΐα Κυριακού. Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει στο Αγλαΐα Κυριακού μια ομάδα πολύ σκληρών συνδικαλιστών της Αριστεράς που θέλουν να συνεχιστεί η απεργία λόγω ευρωεκλογών, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Το να βάζουν τις ευρωεκλογές και μέσα στις ευρωεκλογές να βάζουν τα παιδιά που είναι να χειρουργηθούν το θεωρώ το πιο χυδαίο πράγμα που έχω δει στην πολιτική μου διαδρομή. Αν δεν είχαμε τις ευρωεκλογές αυτή η αποχή θα είχε σταματήσει. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το δικαστήριο και θα βγει παράνομη η στάση εργασίας.

Για τη λίστα αναμονής των χειρουργείων στα νοσοκομεία Παίδων

Είναι πολλά, στο σύνολο των δύο νοσοκομείων είναι περίπου 3.000. Έχουν ένα και δύο χρόνια αναμονή αλλά η αναμονή δεν είναι τωρινό, είναι από το ’15 έτσι.

Με αφορμή τη δημοσκόπηση της GPO

Φαντάζομαι ότι αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις σίγουρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα υπάρξει μια μεγάλη αναταραχή.

Για τον κ.Κασσελάκη

Περίεργη προσωπικότητα. Τον έβλεπα χθες πήγε στην Παλαιστίνη και σκεφτόμουνα γιατί πήγε χωρίς τον κ.Τάιλερ ενώ παντού πηγαίνει με τον κ.Τάιλερ; Γιατί όταν υποστηρίζεις έναν χώρο που στο χώρο των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχει τόσο σκληρές απόψεις εναντίον σου δεν πρέπει να το βάλεις και αυτό μες την ζυγαριά ή μήπως τελικά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων δεν μας νοιάζουν και τόσο πολύ αλλά να κάνουμε αντιπολίτευση; Ο κ.Κασσελάκης πήγε να κάνει show στην Παλαιστίνη...

Για τον κ.Ανδρουλάκη

Περιμένω να δω το αποτέλεσμα, αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που λένε οι δημοσκοπήσεις προφανώς ο κ. Ανδρουλάκης έχει πολιτικό ζήτημα.