«Πριν από τις ευρωεκλογές» θα δώσει το «πόθεν έσχες» του ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βούλα Κεχαγιά, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του ο πρόεδρος του κόμματος, σημείωσε πως «καθόλου προβληματικό δεν είναι. Ο κ. Κασσελάκης ασχολείται με πολύ σοβαρά πράγματα όπως η ακρίβεια, η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, το Παλαιστινιακό. Εννοώ ότι δεν είναι το μείζον θέμα στην πολιτική ατζέντα το "πόθεν έσχες" του κ. Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης θα δώσει το "πόθεν έσχες" επειδή ο ίδιος θέλει, όχι γιατί το ζητούνε κάποιοι τρίτοι, αλλά για να το δει ο ελληνικός λαός και από τη στιγμή που θα το κάνει περιμένουμε και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να πράξουν το ίδιο για να πάμε όλοι με όρους διαφάνειας στη μάχη των ευρωεκλογών. Θα το δώσει πριν από τις ευρωεκλογές».

Οι παλινωδίες Κασσελάκη για το πότε θα καταθέσει το "πόθεν έσχες" 

Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκφράσει διαφορετικά πράγματα ακόμα και από μέρα σε μέρα: Ειδικότερα, σε συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Πέμπτη (23/5) στο ONE, είχε πει πως δεν υποχρεώνεται να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του τώρα, αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το πράξει μετά τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h6u5tfq509)

Στον αντίποδα, βέβαια, μία ημέρα πριν, την Τετάρτη (22/5) μιλώντας στο Action24, έλεγε ότι θα δώσει τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης στη δημοσιότητα πριν από τις ευρωεκλογές.

Κεχαγιά για δημοσκόπηση GPO για Κεντροαριστερά: "Ο Τσίπρας στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι παρών"

Από εκεί και πέρα, η κ. Κεχαγιά, ερωτηθείσα από τη Νίκη Λυμπεράκη για τη δημοσκόπηση της GPO και την προτίμηση των ψηφοφόρων στον κ. Τσίπρα, είπε πως «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτές τις δημοσκοπήσεις, θεωρούμε όμως ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών στην οποία δεν χωρούν άλλες συζητήσεις γιατί όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενωμένοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή στις ευρωεκλογές. Ο Αλ. Τσίπρας το μήνυμά του το έδωσε όταν εμφανίστηκε μαζί με τον Στ. Κασσελάκη στη μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου μας. Το μήνυμα της ενότητας υπάρχει, ο Αλ. Τσίπρας είναι παρών, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις και στο συμβούλιο της Ευρώπης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Βούλας Κεχαγιά στα Παραπολιτικά 90,1

Η Βούλα Κεχαγιά, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το ταξίδι του κ. Κασσελάκη στην Παλαιστίνη

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Το μήνυμα του ταξιδιού αυτού είναι ένα μήνυμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προς όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να βρίσκονται σε εγρήγορση και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να υπάρξει ειρήνευση. Επομένως στο διάστημα που είναι πόλεμος και οι εχθροπραξίες σε εξέλιξη δεν θα γίνει κάποια συνάντηση τουλάχιστον στην παρούσα φάση με την πλευρά του Ισραήλ.

Ερωτηθείσα αν αλλάζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Ισραήλ

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση πολέμου και μάλιστα ενός αμείλικτου πολέμου που πολλές φορές γίνεται σφαγή εις βάρος άμαχων Παλαιστινίων, δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. Το διήμερο αυτό ταξίδι είχε μια στόχευση, τη συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό, επίσης να σταλεί ένα μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και να υπάρξει συνύπαρξη Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην ευρύτερη περιοχή στη βάση των συνόρων του 1967.

Για τη Χαμάς

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αυτό έχει πει και ο Στ. Κασσελάκης.

Για τη δημοσκόπηση της GPO και την προτίμηση των ψηφοφόρων στον κ. Τσίπρα

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτές τις δημοσκοπήσεις, θεωρούμε όμως ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών στην οποία δεν χωρούν άλλες συζητήσεις γιατί όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενωμένοι, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή στις ευρωεκλογές. Ο Αλ. Τσίπρας το μήνυμά του το έδωσε όταν εμφανίστηκε μαζί με τον Στ. Κασσελάκη στη μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου μας. Το μήνυμα της ενότητας υπάρχει, ο Αλ. Τσίπρας είναι παρών, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις και στο συμβούλιο της Ευρώπης.

Ερωτηθείσα αν είναι προβληματικό ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα το "πόθεν έσχες"

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Καθόλου προβληματικό δεν είναι. Ο κ. Κασσελάκης ασχολείται με πολύ σοβαρά πράγματα όπως η ακρίβεια, η ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, το Παλαιστινιακό. Εννοώ ότι δεν είναι το μείζον θέμα στην πολιτική ατζέντα το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης θα δώσει το «πόθεν έσχες» επειδή ο ίδιος θέλει, όχι γιατί το ζητούνε κάποιοι τρίτοι, αλλά για να το δει ο ελληνικός λαός και από τη στιγμή που θα το κάνει περιμένουμε και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να πράξουν το ίδιο για να πάμε όλοι με όρους διαφάνειας στη μάχη των ευρωεκλογών. Θα το δώσει πριν από τις ευρωεκλογές .

Για την ακρίβεια

Β.ΚΕΧΑΓΙΑ: Η μείωση του ΦΠΑ ή ο μηδενισμός του σε βασικά είδη κατανάλωσης για έξι μήνες δεν είναι καταστροφή για το ελληνικό κράτος και το ελληνικό Δημόσιο. Δεν θα πέσει έξω το κράτος αν μειώσει τον ΦΠΑ πρόσκαιρα σε βασικά είδη κατανάλωσης ή αν μειωθεί ο συντελεστής, γιατί με τους έμμεσους φόρους που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει υπερέσοδα της τάξης των 4 δισ. και άνω, τα οποία θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και να νιώθει ο Έλληνας πολίτης περισσότερο ανακουφισμένος.

Η Βούλα Κεχαγιά στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  27-05-24