«Έχει παραδεχθεί δύο ποινικά αδικήματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετά τα στοιχεία του πόθεν έσχες του που παρουσίασε προ ημερών.

Ο Άκης Σκέρτσος ασκώντας σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη είπε χαρακτηριστικά στο Action24: «Είναι πολύ προβληματικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γνωρίζει το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας και με περισσό θράσσος λέει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Το θεωρώ επιπόλαιο και επικίνδυνο. Από πότε θεωρείται μαγκιά το να μη γνωρίζεις και να είσαι άσχετος; Με κάθε συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης δείχνει την άγνοια που έχει σε πάρα πολύ σοβαρά θέματα».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τη στρατηγική των τελευταίων ημέρων - "Αυτοεγκλωβίστηκε με το πόθεν έσχες"


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t8kihzdz3t)

Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη αδράνεια του κ. Κασσελάη από μια τυπική και ουσιαστική υποχρέωση που έχει από τον νόμο. Αυτό που έκανε δεν συνιστά συμμόρφωση με τον νόμο. Το να δείχνει μια κόλλα Α4 με κάποια νούμερα χωρίς αυτό να συνοδεύται από τεκμηρίωση από φορείς με τους οποίους συνεργάζεσαι που να επιβεβαιώνουν τα νούμερα αυτά, δεν συνιστά συμμόρφωση».

«Το ζήτημα είναι να είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς και να σεβόμαστε τον νόμο. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική οι πολίτες της χώρας αμφισβητούν τους έμπειρους πολιτικούς και θέλουν να επιλέξουν κάποιον που ευθαρσώς δηλώνει ότι δεν γνωρίζει βασικά πράγματα», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης πρέπει να αποτυπώσει την περιουσιακή του κατάσταση. Είναι δυστυχές ότι λέει ψέματα, δεν μπορεί να συνεχίσει την παράδοση των ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα. Η πλατφόρμα που αφορά τις αρχικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είναι ανοιχτή και δεν έκλεισε ποτέ, λέει ψέματα όταν λέει ότι δεν είναι ανοιχτή η πλατφόρμα».

«Πριν ασκήσει κριτική στον νόμο πρέπει να σεβαστεί τον νόμο. Έχει παραδεχθεί δύο ποινικά αδικήματα, έχει κρατήσει εταιρείες ενεργές στην αλλοδαπή που θα έπρεπε να είχε κλείσει και ταυτόχρονα δεν έχει καταθέσει αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης που ισχυρίζεται ότι κομίζει το άφθαρτο οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα και έχει πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη», συμπλήρωσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t88sx9pba1)