Για τα χαρακτηριστικά της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος. Ειδικότερα, ο  υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στη δημοσιογράφο Μαίρη Φώτη.

«H διαδικασία που ξεκινήσαμε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει αξία, μόνο αν μας οδηγήσει να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στη δημοσιογράφο Μαίρη Φώτη.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και στο αποτύπωμα της όλης διαδικασίας, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε:

 «Το αποτύπωμα είναι ένα: Ότι η διαδικασία που ξεκινήσαμε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει αξία, μόνο αν μας οδηγήσει να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας. Ποια είναι η πρώτη ανάγκη που έχουμε σήμερα, ως κοινωνία; Να αντιμετωπίσουμε, συλλογικά, τις τεράστιες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία, που βλέπουμε να γιγαντώνονται στην Ελλάδα. Γιατί είναι, αυτή, η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας; Διότι, όσο η εξουσία και ο πλούτος συγκεντρώνονται στα χέρια λίγων, τόσο θα νιώθει ο πολίτης ότι αυτή η κοινωνία δεν τον αφορά».

Ερωτώμενος για το ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε:

 «Να δημιουργεί δυνατές ομάδες με δύο δεξιότητες: πρώτον, να κρατούν τον ίδιο τον Πρόεδρο, αλλά και το κόμμα ολόκληρο, κοντά στην κοινωνία και στις ανάγκες της. Και δεύτερον, να εμπνέουν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα τη σιγουριά ότι μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιό μας για τη χώρα. Δεν μειώνω την αξία ενός προσώπου, αλλά η δουλειά που έχουμε μπροστά μας ξεπερνάει το πρόσωπο.

Για αυτό, ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να δημιουργήσει μια ηγετική ομάδα προοδευτικών στελεχών που θα πείσει ότι έχει σχέδιο και μπορεί να το υλοποιήσει. Γιατί; Διότι σήμερα, 3.500.000 συμπολίτες μας δεν πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή τους. Για αυτό, απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών. Για να τους πείσουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, θα πρέπει πρώτα να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις, ότι έχουμε λύσεις και ότι υπάρχει μια ευρύτερη ομάδα στελεχών, που αυτές τις λύσεις μπορεί να τις υλοποιήσει.

Γίνεται; Το έχω δει να γίνεται, στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Στα μέσα του 2008 ήμασταν στα ίσα με τον ΣΥΡΙΖΑ και ενάμιση χρόνο μετά, κερδίσαμε τη Νέα Δημοκρατία με τη μεγαλύτερη διαφορά από το 1981. Ξέρω ότι γίνεται. Και ξέρω τι χρειάζεται για να το πετύχουμε. Όλη μου τη ζωή, φτιάχνω ομάδες ανθρώπων που φέρνουν στο τραπέζι τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».