Απάντηση στον δικηγόρο και πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρο Καρανικόλα, που υποστήριξε ότι «το δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή του Στέφανου Κασσελάκη κατά της Tiptree Inc», δίνει ο Μανώλης Καπνισάκης.

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δημοσιεύει σχετικά έγγραφα και καλεί τον Σπύρο Καρανικόλα «να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του».

*Διαβάστε εδώ: Όταν ο Κασσελάκης μίλησε για τη Syriza Bank και η... κατά λάθος πλάτη που βάζει στον Μητσοτάκη

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνει ο Μανώλης Καπνισάκης, «είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης».

Ο Μανώλης Καπνισάκης υπογραμμίζει ότι «ο κ. Καρανικόλας έσπευσε να υιοθετήσει όσα δήθεν "ανακάλυψαν" τα τρολς του διαδικτύου σχετικά με τη νομική διαμάχη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και των εταιρειών Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.α.

Ο κ. Καρανικόλας, ως νομικός και δη με δεκαετή θητεία "σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" όπως ο ίδιος αναγράφει στο "άριστο" βιογραφικό του, θα έπρεπε να γνωρίζει πως για να εκφέρει κάποιος "κρίση", δεν αρκεί να διαβάσει μια μόνο σελίδα δικογραφίας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν άγνωστο σε αυτόν (;) χρήστη».

«Επειδή όμως φαίνεται πως "αγωνιά" για την εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, τον ενημερώνουμε (καθώς και το κόμμα της ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο έγγραφο επ' ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών. Αν το διάβαζε προσεκτικά, κι αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς διαβάζει, θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων (jurisdiction βλ. Συνημ.1).

eggrafo_kasselakis


Προς πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημ.2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας».

eggrafo


Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταλήγει λέγοντας ότι «ο κ. Καρανικόλας καλείται να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης».


Η ανάρτηση του Σπύρου Καρανικόλα

Ο Σπύρος Καρανικόλας είχε κάνει νωρίτερα την παρακάτω ανάρτηση: «Το δικαστήριο των Η.Π.Α απέρριψε την αγωγή του @skasselakis κατά της Tiptree Inc., σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του».