Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη δικαιοσύνη.

«Το έχουμε δηλώσει και το κάνουμε πράξη, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που συνήθως αλλάζει συνεχώς την τακτική της. Θα μελετήσουμε πρώτα τη δικογραφία και μετά θα λάβουμε τις αποφάσεις μας», πρόσθεσε.

Παπαθανάσης για τηλεδιοίκηση: Ξεκινούν οι εργασίες για το κατεστραμμένο κομμάτι από τον Daniel

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (28/4) στην «Επόμενη Μέρα» του Action 24, υπογράμμισε πως ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ. «Παραλάβαμε το δίκτυο με σχεδόν μηδενική τηλεδιοίκηση και φτάσαμε σε ένα σημείο να παραδοθεί αυτή η σύμβαση, η 717, όμως η καταστροφή από τον "Daniel" μας έφερε πίσω και πάμε να καλύψουμε αυτό το κενό και να έχουμε πλήρη κάλυψη της τηλεδιοίκησης σε όλο το δίκτυο του ΟΣΕ. Σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο, αύριο το οδικό, προχωράμε γρήγορα».

«1,1 δισ. ευρώ επιστρέφουν στην κοινωνία και σε έργα υποδομής, ακριβώς επειδή δημιουργήθηκε αυτό το περιθώριο, αυτό το μέρισμα από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης. Ό,τι μέρισμα υπάρχει επιστρέφεται στην κοινωνία γιατί μετά από τρία μνημόνια - να θυμηθούμε τι περάσαμε και δεν θέλουμε να επαναληφθεί - πρέπει να είμαστε συνεπείς οικονομικά», είπε ο κ. Παπαθανάσης και τόνισε πως δημιουργήθηκαν πάνω από 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d9ii2j85oard)