Zαχαράκη: "Θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όποιος αποδεικνύεται ότι έχει συμμετάσχει σε επεισόδια"
Η υπουργός σχολίασε τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη
"Κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται ότι έχει συμμετάσχει σε επεισόδια" ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Σε δηλώσεις προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια αλυσίδα γύρω από το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μειώσουμε και να εξαφανίσουμε αυτού του είδους τα περιστατικά». Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν ομάδα 20 ατόμων, που φορούσαν κράνη, πλησίασαν τραπεζάκι φοιτητικής παράταξης που βρισκόταν έξω από το κυλικείο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του χώρου των Μηχανολόγων Μηχανικών, και επιτέθηκαν σε τρία άτομα που κάθονταν σε αυτό.
*Διαβάστε: Πρύτανης ΕΜΠ για επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη: Ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία για διαγραφές φοιτητών που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες
Η υπουργός μιλώντας στο EΡΤNews, συνέχισε λέγοντας ότι: «Κάθε νόμος μένει να υλοποιηθεί για να δούμε ακριβώς τι μπορεί να μείνει έτσι ώστε να βελτιωθεί. Αυτά τα επεισόδια δε σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι "εξωσχολικοί". Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια», ανέφερε.
Τέλος πρόσθεσε ότι: «Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα συμβάντα αυτά. Όμως, έστω και ένα περιστατικό να συμβεί, οφείλουμε να έχουμε πάρει τα μέτρα έτσι ώστε να αποτραπεί. Δεν έχουμε πλέον κατάληψη χώρου. Αυτό έχει γίνει με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας (…) Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό όπως σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κάθε πανεπιστήμιο, κάθε σχολή και κάθε κτήριο έχει μια ιδιαιτερότητα. Γιατί να μην ξεκινήσουμε από το να κάνουμε κάτι συντεταγμένο με στέρεο και απόλυτο τρόπο για την εφαρμογή του νόμου έτσι όλοι να ξέρουν τι ακριβώς τους αναλογεί;».
*Διαβάστε: Πρύτανης ΕΜΠ για επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη: Ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία για διαγραφές φοιτητών που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες
Zαχαράκη για επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη: "Θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όποιος αποδεικνύεται ότι έχει συμμετάσχει σε επεισόδια"
Η υπουργός μιλώντας στο EΡΤNews, συνέχισε λέγοντας ότι: «Κάθε νόμος μένει να υλοποιηθεί για να δούμε ακριβώς τι μπορεί να μείνει έτσι ώστε να βελτιωθεί. Αυτά τα επεισόδια δε σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι "εξωσχολικοί". Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια», ανέφερε.Τέλος πρόσθεσε ότι: «Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα συμβάντα αυτά. Όμως, έστω και ένα περιστατικό να συμβεί, οφείλουμε να έχουμε πάρει τα μέτρα έτσι ώστε να αποτραπεί. Δεν έχουμε πλέον κατάληψη χώρου. Αυτό έχει γίνει με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας (…) Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό όπως σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κάθε πανεπιστήμιο, κάθε σχολή και κάθε κτήριο έχει μια ιδιαιτερότητα. Γιατί να μην ξεκινήσουμε από το να κάνουμε κάτι συντεταγμένο με στέρεο και απόλυτο τρόπο για την εφαρμογή του νόμου έτσι όλοι να ξέρουν τι ακριβώς τους αναλογεί;».