Κεραμέως: "Η Κάρτα Εργασίας προστατεύει τον εργαζόμενο" - Τι είπε για την εφαρμογή JOBmatch και τις πρωτοβουλίες επαναπατρισμού των Ελλήνων
Τι είπε για την ανεργία
"Mε την Κάρτα Εργασίας καταγράφεται η ώρα έναρξης της εργασίας και ο χρόνος λήξης αυτής και έτσι διασφαλίζεται πως ο εργαζόμενος αμοίβεται για όλη των εργασία που παρέχει στην επιχείρηση", είπε η Νίκη Κεραμέως

Την αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες στους κλάδους που εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, τονίζει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ενώ υποογράμμισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας φέρνει διαφάνεια. Σύμφωνα με την κα Κεραμέως μόνο τον Μάρτιο σημειώθηκε 637% αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό «και δεν είμαστε καν σεζόν», καθώς και αύξηση και σε άλλους κλάδους συγκριτικά με πέρυσι: 97% στο λιανεμπόριο, 81% στη βιομηχανία και 55% στην εστίαση.
Όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η κ. Κεραμέως, απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου «καταλυτικός θα είναι ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών» ενώ τόνισε πως «με την Κάρτα Εργασίας καταγράφεται η ώρα έναρξης της εργασίας και ο χρόνος λήξης αυτής και έτσι διασφαλίζεται πως ο εργαζόμενος αμοίβεται για όλη των εργασία που παρέχει στην επιχείρηση, γεγονός που προστατεύει τον εργαζόμενο και διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων».
Η Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων τόνισε πως «η ανεργία είναι σε ιστορικό χαμηλό 17ετίας με βάση τα στοιχεία της Eurostat και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας προσπαθούν με δράσεις και στο εξωτερικό να δημιουργήσουν κίνητρα στους νέους μας που έχουν φύγει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, φέρνοντάς τους σε επαφή με σημαντικές επιχειρήσεις αλλά και αναδεικνύοντας την αλλαγή κλίματος στη χώρα. Μάλιστα από τους 660.000 που εγκατέλειψαν τη χώρα, ήδη περισσότεροι από 420.000 έχουν επιστρέψει».
Η Υπουργός αναφέρθηκε και στην εφαρμογή JobMatch για την αντιστοίχιση των εργαζομένων με τους επιχειρηματίες. «Είναι μια εφαρμογή στο κινητό, για τον τουρισμό και την εστίαση» τόνισε η υπουργός Εργασίας. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι εργαζόμενοι θα βάζουν στο προφίλ τους τι τους ενδιαφέρει και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν τις θέσεις εργασίας που έχουν. «Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να γίνει απευθείας βιντεοκλήση για συνέντευξη», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η κ. Κεραμέως, απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου «καταλυτικός θα είναι ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών» ενώ τόνισε πως «με την Κάρτα Εργασίας καταγράφεται η ώρα έναρξης της εργασίας και ο χρόνος λήξης αυτής και έτσι διασφαλίζεται πως ο εργαζόμενος αμοίβεται για όλη των εργασία που παρέχει στην επιχείρηση, γεγονός που προστατεύει τον εργαζόμενο και διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων».
Κεραμέως: "Από τους 660.000 που εγκατέλειψαν τη χώρα, ήδη περισσότεροι από 420.000 έχουν επιστρέψει"
Η Νίκη Κεραμέως, μεταξύ άλλων τόνισε πως «η ανεργία είναι σε ιστορικό χαμηλό 17ετίας με βάση τα στοιχεία της Eurostat και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας προσπαθούν με δράσεις και στο εξωτερικό να δημιουργήσουν κίνητρα στους νέους μας που έχουν φύγει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, φέρνοντάς τους σε επαφή με σημαντικές επιχειρήσεις αλλά και αναδεικνύοντας την αλλαγή κλίματος στη χώρα. Μάλιστα από τους 660.000 που εγκατέλειψαν τη χώρα, ήδη περισσότεροι από 420.000 έχουν επιστρέψει».Η Υπουργός αναφέρθηκε και στην εφαρμογή JobMatch για την αντιστοίχιση των εργαζομένων με τους επιχειρηματίες. «Είναι μια εφαρμογή στο κινητό, για τον τουρισμό και την εστίαση» τόνισε η υπουργός Εργασίας. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι εργαζόμενοι θα βάζουν στο προφίλ τους τι τους ενδιαφέρει και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν τις θέσεις εργασίας που έχουν. «Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να γίνει απευθείας βιντεοκλήση για συνέντευξη», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.