Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος προκειμένου το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να καταθέσει την πολυσέλιδη πρότασή του αναφορικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η πρόταση που επεξεργάστηκε το προηγούμενο διάστημα από νομικούς και κορυφαία στελέχη του Κινήματος θα παρουσιαστεί στις 12 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr πρόκειται για μία απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση καθώς έχει βασιστεί στα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 28 Απριλίου. Παράλληλα η αιτιολογία θα είναι ότι τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή διέθεταν στοιχεία, με βάση τα οποία υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε: Πώς η ΝΔ "θέλει" να δυσκολέψει τον Ανδρουλάκη για την Προανακριτική των Τεμπών: Η τακτική, η ρητορική και οι διαρροές κεντρώων ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ



ΠΑΣΟΚ: Ποιοι περιλαμβάνονται στην πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του ΠΑΣΟΚ πέραν των κ.κ Καραμανλή, Καραγιάννη, Κεφαλογιάννη και Παπαδόπουλου, περιλαμβάνεται και ο Χρήστος Σπίρτζη, για τον οποίο ζητείται η παραπομπή του με βάση την παράγραφο 5, του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι τα προηγούμενα 24ωρα, στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, υπήρξαν πρόσωπα που θεώρησαν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το όνομα του κ. Σπίρτζη λόγω παραγραφής. Όμως οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν να συμπεριληφθεί κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλει να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα επιχειρεί επικοινωνιακή ρελάνς, ερχόμενος σε επαφή με τη Νέα Αριστερά, προκειμένου να καταθέσουν από κοινού πρόταση για σύσταση Προανακριτικής.

Επιπλέον μετά από διεξοδικό έλεγχο των ΦΕΚ αρμοδιοτήτων στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνονται και οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρόκειται για τους Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Παναγιώτη Σγουρίδη, Νίκο Μαυραγάνη καθώς και τον Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος πλέον είναι στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.



Ποια κατηγορία αφορά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή

Από την Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους, ότι η κατηγορία που προτείνεται είναι για όλους η ίδια, δηλαδή η διατάραξη των συγκοινωνιών. Ακόμη από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τονίζουν ότι εάν η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε προχωρήσει την υλοποίηση της 717, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σύγκρουση των τρένων. Επιπλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί το υπουργείο ότι ενώ είχε λάβει προειδοποιήσεις για τα κενά ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τους προφανείς κινδύνους, δεν πήρε τις αναγκαίες αποφάσεις για να προληφθεί και αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα) επισύρει ποινές φυλάκισης (από 3 χρόνια μέχρι ισόβια) για όσους διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς είτε άμεσα είτε με αμέλεια.