Η βασική κατηγορία για τα ελεγχόμενα πρόσωπα «είναι ότι στην ουσία αποδέχθηκαν τον κίνδυνο να γίνει ένα δυστύχημα, για αυτό και το θεωρούμε κακούργημα», επισήμανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στον απόηχο της κατάθεσης αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος πρόσθεσε ότι «υπήρχαν επιστολές και από τη ΡΑΣ και από τους συνδικαλιστές και δεν έκαναν τίποτα απολύτως, ενώ γίνονταν και άλλα συμβάντα στον σιδηρόδρομο σε αυτό το διάστημα, τους επισήμαιναν για την υποστελέχωση του ΟΣΕ και κυρίως για την ολοκλήρωση της σύμβασης της 717». Επισήμανε δε, ότι «αφορά στην περίοδο από τότε που ξεκινά η αναθεώρηση και η αλλαγή στη σύμβαση και, κυρίως, οι παρατάσεις». «Με τις παρατάσεις ξεκινά να στήνεται ένα χρονικό καθυστερήσεων, που οδηγεί δυστυχώς στο τραγικό δυστύχημα», είπε.

Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση λέει ότι Καραμανλής και υφυπουργοί δεν είχαν γνώση - Ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος μιλά για την ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους

Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την έκπληξή του για το «πώς γίνεται οι βουλευτές της ΝΔ να μελέτησαν όλη τη δικογραφία, να αποφάνθηκαν ότι αυτό το οποίο φέρνουμε δεν μπορεί να σταθεί, αλλά ακόμη να μελετούν για το τι θα φέρουν εκείνοι». Σημείωσε πως «όταν μελετάς μία δικογραφία, έχεις και άποψη για το τι είναι». Σχολίασε ότι στην περίπτωση της υπόθεσης Τριαντόπουλου «είπαν ότι δεν φοβούνται τίποτα, αποδέχθηκαν το κατηγορητήριο του ΠΑΣΟΚ αν και διαφωνούν -πώς γίνεται αυτό, δεν ξέρω- και πήγαν με fast track διαδικασίες στον φυσικό δικαστή». «Αυτός, όμως, λεγόταν Τριαντόπουλος. Εδώ λέγεται Καραμανλής και μάλλον δυσκολεύονται πιο πολύ να αποδεχθούν μία κατηγορία», υποστήριξε. Ανέφερε πως «η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής και οι υφυπουργοί δεν είχαν γνώση και πως ήξεραν μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες για τον κίνδυνο, ενώ ο ίδιος ο κ. Καραμανλής λίγες μέρες πριν το δυστύχημα σε κοινοβουλευτικό έλεγχο της αντιπολίτευσης απαντούσε με στόμφο στη Βουλή ότι θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος μιλά για την ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να διαχωρίσουμε την υπόθεση των Τεμπών που ο ελληνικός λαός ζητά απόλυτη διερεύνηση και δικαιοσύνη, τις πολιτικές πρωτοβουλίες που παίρνει κάθε κόμμα και το δημοσκοπικό αντίκτυπο που μπορεί αυτό να έχει στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές». «Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ για να μην κατηγορηθεί για εργαλειοποίηση, θα έπρεπε να αφήσει τη δικογραφία η οποία ήρθε στη Βουλή χωρίς να φτιάξει μία έκθεση για προανακριτική επιτροπή βάσει των πολιτικών ευθυνών που φαίνονται καθαρά από όσα λένε οι δικαστές;», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ