Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα (26/5), ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι η Τουρκία δεν πρέπει να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς το casus belli μπορεί να επανέλθει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κάτι το οποίο δεν είχαν θέσει κυβερνήσεις για 30 χρόνια έρχεται τώρα ο κ. Ανδρουλάκης και με έναν μαγικό τρόπο τα θεωρεί απλά. Προφανώς δεν είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα. Η όλη διαχείριση στο θέμα αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρή από την ελληνική κυβέρνηση και θεωρώ και επιτυχής».


Παύλος Μαρινάκης: Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ 

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτή είναι η διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους ψευτοπατριώτες που αντιλαμβάνονται την εξωτερική πολιτική ως πεδίο έκφρασης μεγάλων υποσχέσεων και διάφορων διατυπώσεων ψευτοπατριωτισμού. Για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τρίτες χώρες περνά από μια σειρά από όρους και κανόνες, όπου μεταξύ αυτών είναι και η ομοφωνία. Εδώ βρίσκει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Έλληνας Πρωθυπουργός να πει κάτι από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για πολλές δεκαετίες: την άρση του casus belli».

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι: «Αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είναι λογικό κάτι τέτοιο, ούτε η ΕΕ είναι αφελής, ούτε οι όροι αυτοί μπαίνουν για να βγαίνουν μετά. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ούτε διαδικασία διαπραγμάτευσης άλλων πράσινων εποχών για τις Κεντρικές Επιτροπές στα Συνέδρια. Την αντιλαμβάνεται πολύ απλοϊκά το ΠΑΣΟΚ, με όρους παλαιού ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς ο Έλληνας ΠΘ την αντιλαμβάνεται πολύ σοβαρά».



Ανδρουλάκης: Θα κάνουμε τέτοιο δώρο στην Τουρκία;

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στον Real FM, όπου επισήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία δουλειά να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή άμυνα, ενώ ως προς την πρόταση του πρωθυπουργού περί άρσης του casus belli σε αντιστάθμισμα, προειδοποίησε ότι η απειλή πολέμου μπορεί να επανέλθει. Είχε υπογραμμίσει με έμφαση: «Τι δουλειά έχει στην ευρωπαϊκή άμυνα η Τουρκία, η οποία ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ απειλεί την Ελλάδα με casus belli, χρεώνεται τη βάρβαρη εισβολή του «Αττίλα» και την αδυναμία μιας δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μια Τουρκία που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή;».

«Θεωρώ αδιανόητο, ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι ο όρος είναι η άρση του casus belli, το οποίο μπορεί σήμερα να αλλάξει αλλά μετά να επανέλθει. Η εξασφάλιση, όμως, της εισόδου της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα δεν θα είναι εύκολο να αποτραπεί μετά από μερικά χρόνια. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι επικίνδυνο; Θα τους κάνουμε τέτοιο δώρο;» αναρωτήθηκε.