Με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα η τέταρτη συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών, σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν το σύνολο των διμερών σχέσεων, καθώς και την προετοιμασία του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκαν και επίκαιρες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο δίαυλος επικοινωνίας και να διατηρηθεί το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους μήνες.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας να εδραιωθεί μια πιο σταθερή και προβλέψιμη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από περιόδους έντασης τα προηγούμενα χρόνια.


Αναλυτικά η κοινή δήλωση

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πραγματοποίησαν την 4η συνάντηση του Πολιτικού Διαλόγου στην Άγκυρα, στις 12 Ιουνίου 2025.

Οι δύο αναπληρωτές υπουργοί συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και έκαναν απολογισμό των εξελίξεων από την τελευταία τους συνάντηση, ενόψει επίσης της προετοιμασίας του 6ου Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν την κοινή δέσμευσή τους να διερευνήσουν περαιτέρω τομείς διμερούς και διεθνούς συνεργασίας».