Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Όχι άλλες διασπάσεις, όχι άλλη εσωστρέφεια
Όλα όσα είπε
«Η απαξίωση της περιόδου Κασσελάκη μάς έχει δημιουργήσει πρόβλημα είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη εξωστρέφειας του κόμματος υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε, «η απαξίωση της περιόδου Κασσελάκη μάς έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Όμως τώρα είναι λάθος οι διασπάσεις και οι αποχωρήσεις. Είχαμε αποχωρήσεις των πρώην βουλευτών μας προς τη Νέα Αριστερά, μετά εκείνων που πήγαν με τον Κασσελάκη, αλλά είναι λάθος και όποιες αποχωρήσεις γίνονται σήμερα. Δεν πρέπει ο χώρος να μπει σε έναν νέο κατακερματισμό. Δεν πρόκειται να συγχωρέσει ο κόσμος της Αριστεράς νέες διασπάσεις και νέους κατακερματισμούς».
Όσον αφορά τις συνεργασίες, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν στον χώρο μας για να επιτευχθούν προοδευτικές συνεργασίες, απευθυνθήκαμε σε όλους, τα είπαμε όλα, καταθέσαμε προτάσεις. Λίγοι ανταποκρίθηκαν, όχι σε εμάς αλλά στην κοινωνία. Εμείς προχωράμε μπροστά ώστε την επόμενη ημέρα να υπάρξει ένας χώρος με κοινωνικές συμμαχίες, που θα δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου. Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα ενός κόμματος προοδευτικής διακυβέρνησης. Τομές υπάρχουν και στο καταστατικό μας, με πιο χαρακτηριστική τις ψηφιακές οργανώσεις, χωρίς να καταργήσουμε τις παραδοσιακές οργανώσεις όπως θέλαν κάποιοι άλλοι».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι απαιτείται «εξωστρέφεια και ενιαία δράση. Και όχι άλλη εσωστρέφεια. Δεν θα μας τη συγχωρήσει κανείς. Δεν είμαστε πλέον σε μία ανώμαλη περίοδο, όπως επί Κασσελάκη. Θα κάνουμε ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε Συνέδριο, θα εκλέξουμε νέα όργανα, θα μιλήσουμε στην κοινωνία».
Τέλος, για τη δημοσκοπική μείωση τόνισε: «Τον κόσμο μας δεν τον χάνουμε προς τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, τον χάνουμε προς ένα κόμμα προσωποπαγές, την Πλεύση Ελευθερίας, που λέει δεν είμαι δεξιά, δεν είμαι αριστερά, ένα κόμμα που κρύφτηκε στα δύσκολα όταν προέκυψε το θέμα με την Ομάδα Αλήθειας. Ας δούμε γιατί γίνεται αυτό».
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε με ενότητα και συλλογικότητα, ώστε ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Όχι άλλη εσωστρέφεια
Όσον αφορά τις συνεργασίες, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν στον χώρο μας για να επιτευχθούν προοδευτικές συνεργασίες, απευθυνθήκαμε σε όλους, τα είπαμε όλα, καταθέσαμε προτάσεις. Λίγοι ανταποκρίθηκαν, όχι σε εμάς αλλά στην κοινωνία. Εμείς προχωράμε μπροστά ώστε την επόμενη ημέρα να υπάρξει ένας χώρος με κοινωνικές συμμαχίες, που θα δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου. Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα ενός κόμματος προοδευτικής διακυβέρνησης. Τομές υπάρχουν και στο καταστατικό μας, με πιο χαρακτηριστική τις ψηφιακές οργανώσεις, χωρίς να καταργήσουμε τις παραδοσιακές οργανώσεις όπως θέλαν κάποιοι άλλοι».Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι απαιτείται «εξωστρέφεια και ενιαία δράση. Και όχι άλλη εσωστρέφεια. Δεν θα μας τη συγχωρήσει κανείς. Δεν είμαστε πλέον σε μία ανώμαλη περίοδο, όπως επί Κασσελάκη. Θα κάνουμε ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε Συνέδριο, θα εκλέξουμε νέα όργανα, θα μιλήσουμε στην κοινωνία».
Τέλος, για τη δημοσκοπική μείωση τόνισε: «Τον κόσμο μας δεν τον χάνουμε προς τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, τον χάνουμε προς ένα κόμμα προσωποπαγές, την Πλεύση Ελευθερίας, που λέει δεν είμαι δεξιά, δεν είμαι αριστερά, ένα κόμμα που κρύφτηκε στα δύσκολα όταν προέκυψε το θέμα με την Ομάδα Αλήθειας. Ας δούμε γιατί γίνεται αυτό».
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε με ενότητα και συλλογικότητα, ώστε ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.