Σοβαρές καταγγελίες για «μόλυνση» του Κινήματος Δημοκρατίας από τη δράση «παρασιτικών» φραξιών και «ανήθικων» ομάδων, που «κατσικώθηκαν» στο κόμμα και διεκδικούν επιτελικές θέσεις, κάνει μέσω των «Παραπολιτικών» ο Νίκος Καρανίκας, καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει στην άμεση εξουδετέρωσή τους, διαφορετικά θα αποχωρήσει ο ίδιος, μαζί με πολλούς άλλους ακόμα από το Κίνημα. Το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας καταφέρεται εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας στελεχών, που τιτλοφορείται ως «ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ», κάτι ανήκουστο και ανήθικο κατά τη γνώμη του, καθώς συνεχίζει να «οικειοποιείται» τη «σφραγίδα» ενός άλλου πολιτικού χώρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτοί που την εκπροσωπούν είναι «κάτι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει στα «Π», μέσα από τους μηχανισμούς- παραρτήματα που έστησαν στο Κίνημα Δημοκρατίας ζητήθηκε και η δική του παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επειδή στις συνεδριάσεις των οργάνων είχε εκφράσει την άποψη να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης του Κινήματος. Το γεγονός ότι κάποιοι «συνταξιούχοι» θεώρησαν προσβλητικό να λειτουργήσουν επικουρικά στους νέους οδήγησε τον Ν. Καρανίκα να τους κατηγορήσει για υπεροψία και αυτοί με τη σειρά τους να τον στείλουν στο Πειθαρχικό.


Νίκος Καρανίκας: «Παρασιτικές» ομάδες στο κόμμα Κασσελάκη

Στη συνομιλία μας με τον κ. Καρανίκα στα μέσα της εβδομάδας και με αφορμή κάποιες αιχμηρές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ανέφερε: «Αυτή η φράξια βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και παρείσφρησε στο Κίνημα Δημοκρατίας, πατώντας πάνω στην άγνοια του προέδρου. Αλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι δεν γνώριζε από φράξιες και όλα αυτά τα καρκινώματα της πολιτικής και γι’ αυτό έπεσε θύμα των πραξικοπηματιών του ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα, αυτοί οι άνθρωποι είναι ανήθικο να καπηλεύονται το όνομα μιας φοιτητικής παράταξης ενός άλλου κόμματος. Η ΠΑΣΠ είναι του ΠΑΣΟΚ. Τελεία. Με τη δράση της προσβάλλει την άμεση δημοκρατία, που είναι καταστατικά κατοχυρωμένη στο Κίνημα. Μια μικρή ομάδα επιχειρεί να συντονίσει και να κατευθύνει ολόκληρη την πλειοψηφία. Αυτή η φράξια δεν ανήκει στο Κίνημα Δημοκρατίας. Είναι ένα παρασιτικό πράγμα, όπως κάθε φράξια. Και πρέπει να φύγει από το κόμμα. Εάν το είχε κάνει αυτό ο Τσίπρας, σήμερα θα κυβερνούσε. Ο Τσίπρας, όμως, βρέθηκε να υπονομεύεται από τις φράξιες και να είναι υπόλογος σε αυτές. Δεν γίνεται αυτό να επαναλαμβάνεται, αλλά με μία φράξια».



Ναι, αλλά αυτούς τους ανθρώπους κάποιος τους έφερε στο κόμμα, δεν είδαν φως και μπήκαν.

Τους έφερε η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία τους. Το κόμμα είναι ανοιχτό και δημοκρατικό. Είναι όπως ένα λιβάδι. Σε αυτό το λιβάδι θα έρθουν και τα απόβλητα ζώων ή τα παράσιτα - είναι αυτονόητο. Απλά, το λιβάδι οργανώνεται από μόνο του, με τις φυσικές του δυνάμεις, και τα αποβάλλει. Δεν γίνεται ένα κόμμα να μην μπορεί να αποβάλλει μια φράξια.



Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που εκπροσωπούν την «ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ» είναι φοιτητές;

Είναι δυνατόν να είσαι 50 χρόνων φοιτητής; Οχι. Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος τους. Ακόμα και για οικονομικές ατασθαλίες, καθότι ηγούνται των εβδομαδιαίων πάρτι και είναι όλα με λεφτά.


Εσείς ποιο μήνυμα στέλνετε στον κ. Κασσελάκη;

Εγώ εισηγούμαι να τους θέσει εκτός κόμματος. Εάν πραγματικά υπερασπίζεται το κόμμα του.


Σε διαφορετική περίπτωση, τι θα κάνετε;

Κοιτάξτε να δείτε. Εχω μια αρχή: Οποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Εάν αυτό το κόμμα μετατραπεί σε πλυντήριο με κότες και πίτουρα, δεν έχει κανένας από εμάς ρόλο και λόγο εκεί. Ας αφεθεί στη φράξια αυτό το Κίνημα. Ολόκληρος ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας ηττήθηκαν από τις φράξιες. Και τώρα θα την πατήσουμε από φράξια που καταγγέλλεται για αφορολόγητα έσοδα από πάρτι; Τμήμα αυτών των ανθρώπων ζήτησε τη διαγραφή μου από την Επιτροπή Δεοντολογίας, γιατί έκανα ένσταση και διαμαρτυρήθηκα για τα κακώς πεπραγμένα κάποιων.

Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι ανήθικο να καπηλεύονται το όνομα μιας φοιτητικής παράταξης ενός άλλου κόμματος. Η ΠΑΣΠ είναι του ΠΑΣΟΚ. Τελεία. Με τη δράση της προσβάλλει την άμεση δημοκρατία και πρέπει να φύγει από το κόμμα



Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό;

Δεν το παρακολουθώ. Δεν αναγνωρίζω επιτροπή η οποία επιτρέπει τέτοια καταγγελία. Δηλαδή μια σοβαρή Επιτροπή Δεοντολογίας οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες, διότι δεν μπορεί την καταγγελία της καθεμίας και του καθενός απελπισμένου μνησίκακου με αδιέξοδα να την υιοθετεί.


Η φράξια της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ έκανε την καταγγελία σε βάρος σας;

Είναι μαζί όλοι αυτοί. Τρώνε, πίνουνε, διασκεδάζουνε. Τη ζωή τους κάνουνε στο κόμμα, δεν έχουν κάποια άλλη ζωή. Και λειτουργούν παρασιτικά, διώχνοντας κόσμο από το Κίνημα. Μου στέλνουν μηνύματα σύντροφοι ότι φεύγουν. Και για όλα αυτά έχω ενημερώσει τον Στ. Κασσελάκη.



Επειδή για πολλά χρόνια ήσασταν δίπλα στον Αλ. Τσίπρα, πώς σχολιάζετε τις πληροφορίες ότι σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κόμμα;

Ελπίζω δύο πράγματα: Πρώτον, εάν κάνει κόμμα, να μην πάρει ούτε έναν από τους προηγούμενους. Από τον Φλαμπουράρη μέχρι την Αχτσιόγλου. Από τον παππού μέχρι τη νέα, καθότι αποδείχτηκε πως ήταν μέσα στις ραδιουργίες. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να απολογηθεί για το πραξικόπημα, για να μπορεί να είναι αξιόπιστος. Γιατί τώρα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος, καλύπτοντας ένα πραξικόπημα. Είτε με την οργάνωσή του είτε με τη σιωπή του είτε με την αποδοχή του.

Εσείς θα τον ακολουθούσατε;

Εάν δεν έκανε το πραξικόπημα, μπορεί να τον ακολουθούσα. Και τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου που κάνει πραξικόπημα τον αφήνω. Δεν πάω δίπλα του.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά