Επιμένει στη διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την προκήρυξη εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε για τις επιστολές του Ευάγγελου Σημανδράκου, πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, προς τον τότε υπουργό Επικρατείας Γιάννη Μπρατάκο για τα «κόκκινα» ΑΦΜ τα εξής: «Μετά την αποστολή των επιστολών κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Σημανδράκο, αποδεικνύει την πλήρη γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού. Είναι πλέον μονόδρομος η άμεση διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών Βορίδη - Αυγενάκη και η διεξαγωγή, προκήρυξη εκλογών».


Διαβάστε: Απάντηση κυβερνητικών πηγών στο ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι πληρωμές του 2023 έγιναν όπως ακριβώς είχαν αποφασισθεί από τον τότε πρόεδρο

Διαβιβάστηκαν, νωρίτερα, στη Βουλή οι επιστολές του Ευάγγελου Σημανδράκου πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον τότε υπουργό Επικρατείας Γιάννη Μπρατάκο για τα «κόκκινα» ΑΦΜ. Οι επιστολές απεστάλησαν από τον υπουργείο Δικαιοσύνης και ως πρόσθετα στοιχεία εντάχθηκαν στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή» σε σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι το 2023, ο ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος, είχε στείλει e-mail προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για 9.309 «κόκκινα» ΑΦΜ, που δεν είχαν ενταχθεί στις πληρωμές του 2023 επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τις επιδοτήσεις. Σε εκείνο το mail, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Καθημερινή», υπήρχαν και δύο ενημερωτικά σημειώματα προς τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκο, τον οποίο ενημέρωνε και πήρε το πράσινο φως να μπλοκάρει αυτά τα ΑΦΜ.

Το θέμα σήκωσε το ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο ήταν ενήμερο για το πάρτι κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά το κάλυπτε από τότε» ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Απάντηση κυβερνητικών πηγών στο ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ

«Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αποσπασματικά, αποσιωπώντας τα βασικότερά τους συμπεράσματα», απαντούσαν κυβερνητικές πηγές, παραπέμποντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Από αυτά τα οποία διαβάζω, χωρίς να έχω λόγο να διαψεύσω την “Καθημερινή” και το ρεπορτάζ της, τι προκύπτει; Οτι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδράκος το 2023, δηλαδή μετά τις εκλογές και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να πληρωθούν κάποια “κόκκινα” όπως τα έλεγε ΑΦΜ. Αν δείτε το ρεπορτάζ, νομίζω είναι 9.300 ΑΦΜ. Ελεγε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι “εγώ θεωρώ ότι αυτά δεν πρέπει να πληρωθούν”. Και οι συνεργάτες του Μαξίμου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, γιατί ο κ. Γιάννης Μπρατάκος ήταν τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, άφησαν αυτονοήτως τον κ. Σημανδράκο να μπλοκάρει αυτά τα ΑΦΜ».

«Δηλαδή οι πληρωμές του 2023 έγιναν όπως ακριβώς είχαν αποφασιστεί από τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τους μπλοκαρισμένους «κόκκινους» ΑΦΜ εκτός των ενισχύσεων. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που «κατάλαβε» το ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωναν κυβερνητικές πηγές.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/opekepe-sti-boyli-oi-epistoles-simandrakoy-se-mpratako">ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή οι επιστολές Σημανδράκου σε Μπρατάκο για τα 9.309 «κόκκινα» ΑΦΜ -Περιελήφθησαν στη δικογραφία - iefimerida.gr</a></p>