Μία ανάρτηση που έκανε ο γιος του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στο Facebook δίνει νέα διάσταση, αφού φαίνεται να εξαιρεί τη χώρα μας από το χθεσινό διπλωματικό επεισόδιο της Βεγγάζης. Συγκεκριμένα, ο Σιντικ Χαφτάρ πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σπίτι της ελληνικής οικογένειας του Κανάκη Μανδαλιού, προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης, προκειμένου να δείξει την θλίψη του για την απώλεια των παιδιών του στις πλημμύρες της Ντέρνα το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανδαλιός ενημέρωσε τον Έλληνα πρόξενο ότι ο γιος του ηγέτη της Ανατολικής Λιβύης διαβεβαίωσε τον ίδιο πως ό,τι έγινε χθες, με την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης, Μάρκους Μπρούνερ και τους αρμόδιους υπουργούς Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας, «δεν συνδέεται με την Ελλάδα».

Διαβάστε: Κομισιόν για το "μπλόκο" του Χαφτάρ: "Υπήρξε ένα ζήτημα πρωτοκόλλου" - Ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με Λιβύη


Λιβύη: Τι συνέβη με τον γιο του Χαφτάρ 

Λίγο αργότερα στην ανάρτησή του ο γιος του Χαλίφα Xαφτάρ αναφέρεται στην επίσκεψη στον κ. Μανδαλιό σημειώνοντας: «Μια συγκινητική στιγμή πίστης: Ο Δρ. Σιντίκ Χαφτάρ παρηγορεί την οικογένεια Μαντάλιους στο πένθος και το άγχος τους: Η θυσία παραμένει στη συνείδησή μας. Ο Δρ. Σιντίκ Χαλίφα Χαφτάρ, Πρόεδρος της Ύπατης Αρμοστείας για την Εθνική Συμφιλίωση, πραγματοποίησε μια ανθρωπιστική επίσκεψη στην οικογένεια των αείμνηστων Αγγελικής και Φίλιππου Μαντάλιους, οι οποίοι πέθαναν στην καταστροφή των πλημμυρών της Ντέρνα».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, επέδωσε μια αναμνηστική ασπίδα με λόγια πίστης που ενσαρκώνουν το βάθος της αίσθησης του ανήκειν και της θυσίας που αντιπροσωπεύεται από την Αγγελική, η οποία εργάστηκε σιωπηλά και αγαπούσε τη Λιβύη με ειλικρίνεια. Ο πατέρας των θυμάτων, ο οποίος επέλεξε να παραμείνει στη Λιβύη παρά τα βάσανά του, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την επίσκεψη του Δρ. Χαφτάρ, θεωρώντας την μια πραγματική ενσάρκωση του πνεύματος της πίστης και της αλληλεγγύης, και ένα μήνυμα ότι η χώρα του εξακολουθεί να αγκαλιάζει τις αναμνήσεις τους με μεγάλη εκτίμηση. Αυτή η ανθρωπιστική χειρονομία δεν ήταν απλώς ένας φόρος τιμής, αλλά μάλλον μια επιβεβαίωση ότι η Ντέρνα δεν ξεχνά όσους στάθηκαν μαζί της σε στιγμές προσφοράς, και ότι η Λιβύη, με τις ανοιχτές πληγές της, εξακολουθεί να πάλλεται με τις υψηλότερες έννοιες ευγνωμοσύνης και ανθρωπιάς» γράφει στην ανάρτησή του. Μία κίνηση διόλου τυχαία την επόμενη ημέρα του διπλωματικού επεισοδίου.