Σωκράτης Φάμελλος: Σκληρή επίθεση από τη Βουλή στη ΝΔ - "Σκάνδαλο των γαλάζιων παιδιών και γαλάζιων ακρίδων" ο ΟΠΕΚΕΠΕ
"Η νομοθεσία είναι για τους άλλους, όχι για τη Μητσοτάκης ΑΕ"
"Προσπαθείτε να πετάξετε στα σκουπίδια τη δικογραφία", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κυβερνητική πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το 1998 μέχρι σήμερα. Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «πετάξει στα σκουπίδια» τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο -όπως το χαρακτήρισε- του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Διαβάστε: Ανδρουλάκης: Μνημείο υποκρισίας η ομιλία Μητσοτάκη - Οι μπλε φάκελοι, που μοίρασε έγιναν μπλε φακελάκια
Φάμελλος: «Σκάνδαλο των "γαλάζιων" παιδιών» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ως «σκάνδαλο των ''γαλάζιων'' παιδιών και ''γαλάζιων'' ακρίδων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη Βουλή ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς, που αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Έρχεστε τώρα να φιμώσετε την ελληνική Δικαιοσύνη και ζητάτε Εξεταστική 30 χρόνια πίσω. Όλοι καταλαβαίνουν τη μεθόδευση για να μπαζώσετε την αλήθεια», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής. Ο ίδιος υπογράμμισε στη Βουλή ότι η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρεται αποκλειστικά στην τρέχουσα κυβέρνηση και για ευθύνη των υπουργών της. «Γιατί αρνείστε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη; Και προσβάλλετε τη Βουλή;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρέμβασή του στη Βουλή, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι τα στοιχεία της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι «αδιάσειστα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ζητά Εξεταστική Επιτροπή για να μην αρχίσει η διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών της.
«Η νομοθεσία είναι για τους άλλους, όχι για τη ΝΔ»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «Η νομοθεσία υπάρχει για τους άλλους, αλλά όχι για τους δικούς του και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει το πλιάτσικο της ''Μητσοτάκης ΑΕ''». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πετάει στα σκουπίδια τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναφέρει ότι υπάρχουν αδικήματα που αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης.
Ερωτήματα για την αύξηση των αιγοπροβάτων επί ΝΔ
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Πώς εξηγείτε ότι τα αιγοπρόβατα έγιναν από 2,2 εκατ. 7,8 εκατ. επί ΝΔ; Ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά; Από το εθνικό απόθεμα του 2020 γιατί το 67% πήγε στην Κρήτη επί Βορίδη;». Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στη Βουλή και στη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, διερωτώμενος: «Η ΑΑΔΕ δεν εντόπισε, αλήθεια, κανέναν ξαφνικό πλουτισμό; Δεν έκανε κανέναν έλεγχο στις ''γαλάζιες'' ακρίδες, τους φραπέδες και τους χασάπηδες;».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνοντας: «Η πρότασή σας θέλει να θάψει τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και γι' αυτό καταψηφίζουμε ως δόλια και υποκριτική την πρότασή σας. Το σκάνδαλο είναι όλο δικό σας. Είστε μια κυβέρνηση διεφθαρμένη». Η παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ αναδεικνύει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η υπόθεση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.