Στο ειδώλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση της διαρροής e-mail αποδήμων - Τον Νοέμβριο η δίκη
Δεκάδες οι αγωγές αποδήμων για την υπόθεση
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλλει πρόστιμα ύψους από 40.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ στη Νέα Δημοκρατία, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην πρώην ευρωβουλευτή

Προσδιορίστηκε εντός του προσεχούς Νοεμβρίου η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της διαρροή e-mail αποδήμων, η οποία προκάλεσε σάλο. Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσουν η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τρία ακόμα πρόσωπα.
Διαβάστε: Τέμπη: Στο εδώλιο 36 άτομα - Στις αρχές του 2026 η πολύκροτη δίκη
Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να δικαστούν στις 24 Νοεμβρίου για τα πλημμελήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η εξέλιξη αυτή ήρθε, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.
Για την υπόθεση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλλει πρόστιμα ύψους από 40.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ στη Νέα Δημοκρατία, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην πρώην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και σε άλλα πρόσωπα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, με ομόφωνες αποφάσεις του ακύρωσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Νέα Δημοκρατία και επικύρωσε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον πρώην οργανωτικό γραμματέα αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της ΝΔ Αριστόδημο (Μένιο) Κορομηλά και στον τότε γραμματέα διασποράς της ΝΔ, Νικόλαο Θεοδωρόπουλο.
Παράλληλα, έχουν κατατεθεί και συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών δεκάδες αγωγές αποδήμων για την υπόθεση της διαρροής των μέιλ.