Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα από τη ΔΕΘ την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, το πρωί συναντήθηκε με την Διοίκηση και τους εργαζόμενους της 89ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζει να περιοδεύει στα περίπτερα. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να παίξει τον ιστορικό της ρόλο στα Βαλκάνια. ενώ μίλησε για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην πόλη, την επέκταση του μετρό, την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το παραλιακό μέτωπο.

Διαβάστε: Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ: Το μεγάλο στοίχημα Ανδρουλάκη και το αίτημα έκπληξη - Αυτές είναι οι προτάσεις που θα παρουσιάσει

Αυτό που υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι χρειάζεται ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει αυτή την ώρα την περιήγηση του στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ακολούθησαν τα περίπτερα της ΕΡΤ, ομάδων της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να καταλήξει στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

androulakis-deth1__1_
androulakis-deth1__2_
androulakis-deth1__3_
androulakis-deth1__4_
androulakis-deth1__5_
androulakis-deth1__6_

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος «Ελλάδα για Όλους» με εθνικές προτεραιότητες

Το απόγευμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος «Ελλάδα για Όλους» με εθνικές προτεραιότητες: το δημογραφικό, η σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μείωση των ανισοτήτων, η αναδιανομή της πίτας για όλους με μεταρρυθμίσεις, συγχώνευση των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΑΣΕΠ και Διαύγεια παντού, ένα σχέδιο για το κράτος με ψηφιοποίηση, μείωση κατά 50% του αριθμού των μετακλητών, πλαφόν σε απευθείας αναθέσεις και ταμείο για τα νησιά προκειμένου να γίνουν έργα υποδομής.

Αυτό που τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι η χώρα πρέπει επειγόντως να αλλάξει σελίδα με ένα νέο ήθος διακυβέρνησης. Να σταματήσουν οι παλαιοκομματικές πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και θα παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για ανάταξη του ΕΣΥ, με άξονα το κοινωνικό κράτος. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με επαναφορά του 13ου μισθού, Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους, 120 δόσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δήλωση Ανδρουλάκη μετά τη συνάντηση με Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO

Μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: «Τα Βαλκάνια είναι σε μια αναπτυξιακή τροχιά και η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων. Γι’ αυτό χρειάζονται σημαντικά έργα, όπως είναι η επέκταση του μετρό και προς τις δύο κατευθύνσεις, όπως είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ με ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, με πολύ πράσινο, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των μόνιμων κατοίκων της πόλης. Και βέβαια έργα όπως είναι η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Η Θεσσαλονίκη για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε την υποστήριξη που θα έπρεπε να έχει και σε αυτό έχουμε όλοι ευθύνη. Ήρθε η ώρα τώρα να γίνουν όλα αυτά τα σημαντικά έργα γιατί υπάρχουν δυνατότητες, υπάρχει προοπτική. Και φυσικά πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα και στις νέες τεχνολογίες.

Είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας για να υπάρχουν πολλές και καλές θέσεις εργασίας για τις νεότερες γενιές. Γιατί χιλιάδες νέα παιδιά και από την Κεντρική και από τη Δυτική Μακεδονία επιλέγουν τη μετανάστευση. Έχουμε χρέος να επενδύσουμε σε μία ανάπτυξη που θα έχει κοινωνικό αποτύπωμα και θα δώσει θέσεις εργασίας στα παιδιά μας, στα παιδιά του ελληνικού λαού, για να μείνουν εδώ και να κάνουν τις οικογένειές τους». Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τον νέο σχεδιασμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ: «Εμείς εξαρχής, για να πούμε τα πράγματα ως έχουν, είχαμε τη θέση της ήπιας ανάπλασης, με ήπιες δομές και με πολύ πράσινο. Είναι πολλά στρέμματα που εάν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων των κατοίκων της πόλης προς το καλύτερο. Αυτή ήταν η θέση μας, δεν άλλαξε. Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε σταθερά και στο ζήτημα της συμμετοχής των φορέων της πόλης, είναι ιστορικό ζήτημα αλλά και πρακτικό για να έχουν άμεση συμμετοχή στον τρόπο που θα λειτουργεί αυτός ο χώρος τις επόμενες δεκαετίες προς όφελος της πόλης».