Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατατάσσεται στη 2η θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πάνω από 30% η ΝΔ - 7 στους 10 θεωρούν σημαντικά τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, "βουτιά" Τσίπρα για το νέο κόμμα

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.129 πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 29%, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό άνω του 10% και ακολουθούν Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής καταγράφουν ποσοστά που φτάνουν στο όριο για είσοδο στη Βουλή.

ektimisi
ektimisi2

Πόσοι θα ψήφιζαν το κόμμα Τσίπρα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το κόμμα που εικάζεται ότι θα ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο στους 10 ερωτηθέντες θα ψήφιζαν ή θα κοίταζαν με ενδιαφέρον την ίδρυση ενός κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 12% δηλώνει ουδέτερο.

Το 58%, ωστόσο, παρουσιάζεται αρνητικό στο να ψηφίσει το κόμμα που ίσως να ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός.

komma-tsipra-pulse
komma-tsipra-pulse2


Moιρασμένοι οι πολίτες για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Το 44% θεωρεί πως βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα βρίσκονται σε λανθασμένη.

metra-deth-pulse
metra-deth-pulse2
metra-deth-pulse3



Πώς αξιολογείται η παρουσία των αρχηγών στη ΔΕΘ

Όσον αφορά στις παρουσίες των αρχηγών των κομμάτων στη ΔΕΘ και ειδικότερα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, συν του Αλέξη Τσίπρα, είχε αρνητικό πρόσημο για όλους.

axiologisi-arxigon1
axiologisi-arxigon2
axiologisi-arxigon3
axiologisi-arxigon4


Ο καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς

Η δημοσκόπηση της Pulse έθεσε και το ερώτημα για τον καλύτερο εκφραστή της Κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη δημιουργία ενός φορέα, που θα περιλαμβάνει όλα τα κόμματα από το κέντρο προς τα αριστερά, ως αντιστάθμισμα στη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον σκέλος είναι η λίστα με το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να έχει το προβάδισμα στην εκτίμηση του συνόλου. Στους κεντρώους υπολείπεται του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στους κεντροαριστερούς ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

kentroaristera1
kentroaristera2
kentroaristera3
kentroaristera4