Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην τελετή έναρξης του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Seafood and More». Στον χαιρετισμό της επισήμανε τη στρατηγική σημασία της γαστρονομίας για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της χώρας και παρουσίασε τις βασικές πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο για την αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.


Άννα Καραμανλή: Η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού

Ειδική αναφορά έκανε στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παραγωγής και παράδοσης,στην στήριξη αγροτουριστικών και οινοτουριστικών επιχειρήσεων μέσω πιστοποιήσεων, στη δημιουργία Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας & Τουρισμού, καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την καταγραφή γαστρονομικών και αγροτουριστικών πόρων σε όλη τη χώρα.

«Η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας, που ενισχύει την τοπική παραγωγή, στηρίζει την απασχόληση και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες», τόνισε η κυρία Καραμανλή.