Ενώ στην Αθήνα κόσμος διαμαρτύρεται έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, για την επίθεση ισραηλινών σκαφών στο στολίσκο του Global Summit Flotilla, που ήθελε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Γάζας, ο Σωκράτης Φάμελλος ζητά, με ανάρτησή του, από την ελληνική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να μην παραμείνουν σιωπηλές. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε καθολική στήριξη προς το σκάφος των εθελοντών και αυστηρές κυρώσεις προς το Ισραήλ. 

Διαβάστε: Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών μετά την αναχαίτιση του στολίσκου για τη Γάζα - Εκτροπές κυκλοφορίας στο κέντρο

Χαρακτήρισε, δε, "ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επίθεση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη", την επίθεση των ισραηλινών σκαφών". 

Η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Η εξελισσόμενη επίθεση στα σκάφη του Global Summit Flotilla, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό, αποτελεί μία ακόμα ψηφίδα της δολοφονικής και τρομοκρατικής πολιτικής Νετανιάχου.

Είναι ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επίθεση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή, ούτε και η διεθνής κοινότητα.

Απαιτείται στήριξη του στόλου των σκαφών των εθελοντών ώστε να φτάσει η βοήθεια στα παιδιά και στους άμαχους στη Γάζα, που την έχουν ανάγκη. Και αυστηρές κυρώσεις στο Ισραήλ με πλήρη προστασία των εθελοντών.

Οι φωνές των Δημοκρατών σε όλον τον κόσμο πληθαίνουν, η Αλληλεγγύη και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται.