"Πόλεμος" Γεωργιάδη και γιατρών Πάνου Ρούτσι: "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν παιχνίδια" - "Αυτή η αθλιότητα αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας"
"Διαξιφισμοί" για την πορεία της υγείας του Πάνου Ρούτσι
Στα χαρακώματα ο υπουργός Υγείας και οι γιατροί του Πάνου Ρούτσι με εατέρωθεν βολές και αιχμηρές δηλώσεις

Διαβάστε: Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Καραμανλής δεν έχει ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη - Τι είπε για Ρούτσι
Άδωνις για Ρούτσι: «Οι γιατροί και η κ. Κοσμοπούλου εξέδωσαν ανακοίνωση σε αντίθεση με αυτήν του νοσοκομείου
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας επίσης στην εκπομπή του MEGA Χαμογέλα και Πάλι τόνισε πως το υπουργείο αποδέχεται την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας του Πάνου Ρούτσι, ενώ έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια από την πλευρά των γιατρών που εξέδωσαν άλλη ανακοίνωση.
«Ο υπουργός Υγείας δεν δύναται να αμφισβητεί τις ιατρικές ανακοινώσεις, θα ήταν παράλογο. Για την υπόθεση του κου Ρούτσι, η επίσημη ιατρική ανακοίνωση είναι του νοσοκομείου και πάντα σε όλες τις περιπτώσεις, επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις εκδίδουν μόνο το νοσοκομείο και ποτέ οι γιατροί μεμονωμένα» ήταν στα λόγια του. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας τόνισε… «Χθες έγινε το πρωτοφανές. Κάποιοι μεμονωμένοι γιατροί, η κα Κοσμοπούλου, μία σκληρή συνδικαλίστρια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιοι φίλοι της από τον ίδιο πολιτικό χώρο εξέδωσαν χθες μία ανακοίνωση σε αντίθεση με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ο μόνος που έχει από τον νόμο δικαίωμα να εκδίδει ανακοινώσεις που εκπροσωπούν το ΕΣΥ είναι το νοσοκομείο. Το ΕΣΥ το εκπροσωπεί το υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο, όχι ο κάθε μεμονωμένος γιατρός του. Έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, εξέδωσαν ανακοίνωση εκπροσωπόντας το ΕΣΥ, ενώ δεν το εκπροσωπούν».
Ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των γιατρών που παρακολουθούν τον Πάνο Ρούτσι. «Εάν ένας γιατρός παίρνει έναν απεργό πείνας και τον πάει για εξετάσεις όχι στον Ευαγγελισμό, στο Σωτηρία, στο Γεννηματάς και στο Ελπίς που είναι δίπλα, αλλά τον πάει στη Νίκαια που είναι στην άλλη άκρη της Αττικής και στο δρόμο να πάθαινε κάτι, εμένα θα κυνηγούν. Κακώς το έκρινε η γιατρός. Έχει παραβεί τον όρκο της. Εφόσον κινδύνευε η υγεία του, όπως έλεγε η ανακοίνωση, ήταν υποχρεωμένη να τον πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο. Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουνε παιχνίδια». Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πλήρωμα του ΕΚΑΒ βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να προσέχει τον Πάνο Ρούτσι και να του προσφέρει βοήθεια ανά πάσα στιγμή, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά των γιατρών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρου του κου Ρούτσι, καλώντας τους να αναλάβουν την ποινική ευθύνη για ότι του συμβεί εάν τον εμποδίζουν να έχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
Αναφερόμενος στη δίκη για τα Τέμπη ζήτησε «να ερευνηθούν όλα, τα αιτήματα να γίνουν δεκτά, αλλά κατά τη γνώμη μου έναν όρο: να μην προκαλέσει αυτό αναβολή της έναρξης της δίκης». Νωρίτερα ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει ανάρτηση στο Χ παρουσιάζοντας τους απεργούς πείνας που έχει αναλάβει να παρακολουθεί η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου.
Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε και εσείς τα εξής στοιχεία για την «καριέρα» της κας Όλγας Κοσμοπούλου ως ιατρού των κατά καιρούς απεργών πείνας της Αριστεράς:
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 4, 2025
«•Κώστας Σακκάς (2013): Αναφέρεται ρητά ως «η γιατρός του Κώστα Σακκά» και μιλά δημόσια για…
Σκληρή απάντηση από τους γιατρούς της Νίκαιας
Αλλά και οι γιατροί από την πλευρά τους, δίνουν σκληρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο χειρουργός του Γενικού Κρατικού και συνδικαλιστής της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, έκανε λόγο για «απίστευτα ψέματα και χυδαίες συκοφαντίες» σε βάρος του Ρούτσι και της παθολόγου – λοιμωξιολόγου Όλγας Κοσμοπούλου:«Ο κύριος Γεωργιάδης από το πρωί μέχρι το βράδυ παίρνει σβάρνα ραδιόφωνα κανάλια και κοινωνικά δίκτυα εξαπολύοντας απίστευτα ψέματα, χυδαίες ύβρεις και απαράδεκτες συκοφαντίες ενάντια στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι και ενάντια στη γιατρό, ειδική παθολόγο και λοιμωξιολόγο Διευθύντρια ΕΣΥ, κα. Ολγα Κοσμοπούλου», τόνισε και πρόσθεσε:
«Αυτή η αθλιότητα αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας και για κάθε πολιτισμένη χώρα και από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη, αυτονόητα αποδέχεται ότι συμφωνεί με αυτή την απαράδεκτη και χυδαία συμπεριφορά και αυτή τη χυδαιότητα την χρεώνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης».
Στην ίδια γραμμή, και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος με ανακοίνωσή του είχε τονίσει:
«Η πραγματική κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι και των υπόλοιπων απεργών πείνας δεν σηκώνει ούτε αμφισβήτηση ούτε χυδαία ειρωνεία. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη το αίτημα των συγγενών να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία τους και η σωματική τους ακεραιότητα»
Ο κ. Σιδέρης, απάντησε προσωπικά στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις «οι γιατροί που έχει δεν μας εμπνέουν εμπιστοσύνη», στοχοποιώντας ιδιαίτερα την Όλγα Κοσμοπούλου μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ η οποία όπως είπε είναι ΑΝΤΑΡΣΙΑ και παίζει «θεατρικούς ρόλους».
«Οι χαρακτηρισμοί αυτοί επιστρέφονται. Άλλος παίζει το ρόλο του γελωτοποιού και η κυβέρνηση του να τον μαζέψει άμεσα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
"Σφαγή" Άδωνι με Κωνσταντοπούλου με φόντο... την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου νωρίτερα για χειραγώγηση του Πάνου Ρούτσι δηλώνοντας ότι «πίσω από αυτή την απεργία πείνας που έχει στήσει η ίδια, υφίσταται ένα οργανωμένο σχέδιο για να μην αρχίσει η Δίκη». Σε αυτές τις κατηγορίες που εξακοντίζει ο κ. Γεωργιάδης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε στο MEGA: «Το συγκεκριμένο γελοίο πρόσωπο επιτελεί έναν ρόλο, αυτόν του αποπροσανατολισμού και της σπίλωσης του αγώνα των οικογενειών. Θεωρώ δίκαιο τον αγώνα των ανθρώπων που έχασαν τους ανθρώπους τους, και τα πρόσωπα που τους συμπαρίστανται, δεν έχει δικαίωμα κανένας υπουργός να στοχοποιεί».Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: «Είναι γελοίο πρόσωπο»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του απεργού πείνας για τα Τέμπη Πάνου Ρούτσι, εξεμάνη το Σάββατο και με βαρείς χαρακτηρισμούς σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας, όπως προαναφέραμε, υποστήριξε νωρίτερα ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελεθερίας «χρησιμοποιεί έναν δυστυχή πατέρα που πονάει και πενθεί, για να επιτύχει τους δόλιους σκοπούς της». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε στην Νατάσα Γιάμαλη και την εκπομπή της στο MEGA για τον Άδ. Γεωργιάδη: «Είναι γελοίο πρόσωπο, αλλά και με αυτό που λέω προσβάλλω τα γελοία πρόσωπα». Επεσήμανε επίσης πως ο υπουργός Υγείας «είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος, αρνητής των νεκρών του Πολυτεχνείου, αρνητής του εγκλήματος των Τεμπών, ανοίγουν τα στόματά τους και βγαίνουν φίδια». Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε για τα Τέμπη: «Οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους θέλουν και πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Δεν μπορούν να στοχοποιούνται από υπουργούς. Την αλήθεια την “μπαζώνει” η κυβέρνηση, αυτοί δεν θέλουν να γίνει η δίκη».
Στη συνέχεια η κα Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως «λένε στον Πάνο Ρούτσι ότι δεν θα μάθει ποτέ τι σκότωσε το παιδί του, γιατί αν γίνει η εκταφή μόνο για DNA θα καταστραφούν τα στοιχεία. Αυτή η επιχείρηση να καλυφθούν οι τοξικολογικές γίνεται μπροστά στα μάτια της κοινωνίας». Σχετικά με τις κατηγορίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι εσκεμμένα δεν παρέλαβε την πρόσκληση για εκταφή του Ντένι Ρούτσι, απάντησε πως την ημέρα που υποτιθέμενα της εστάλη το έγγραφο, 3/10 ήταν η αργία του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όταν και δεν εργάζονται οι νομικοί. «Αυτό που έκαναν κάποιοι πονηροί, είναι ότι πήγαν και πέταξαν στο γραφείο μου, για να στήσουν αυτή την ιστορία, μία πρόσκληση αστυνομικού, για να γίνει εκταφή την Πέμπτη, 9/10, χωρίς να γίνουν οι τοξικολογικές. Δηλαδή πέταξαν ένα παλιόχαρτο, χωρίς να κάνουν νόμιμη επίδοση»
Γεωργιάδης: «Δεχόμαστε χειραγώγηση από την Κωνσταντοπούλου»
Ο υπουργός Υγείας, μέσω X είχε αναρτήσει νωρίτερα, αναφερόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Απορώ πότε θα ξυπνήσουμε, θα δούμε πόση χειραγώγηση δεχόμαστε, με μοχλό τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αρχικά ο κ. Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να γίνει εκταφή των οστών του παιδιού του για να γίνει ταυτοποίηση DNA και να πειστεί ότι όντως ήταν το παιδί του, αλλά και για να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις μήπως βρεθούν πάνω τους ξυλόλιο κλπ. Όμως όταν η Δικαιοσύνη έψαξε, το αίτημα δεν είχε καν κατατεθεί από την δικηγόρο του νομοτύπως….μετά την φασαρία κατατέθηκε το αίτημα και έγινε εν μέρει δεκτό ως προς το σκέλος του DNA. Βασικό επιχείρημα της Δικαιοσύνης ότι αν γίνει δεκτό όλο το αίτημα θα μεθοδευτεί σκόπιμη και μεγάλη καθυστέρηση με σκοπό να μην ξεκινήσει η Δίκη. Για την Δικαιοσύνη αυτό είναι απαράδεκτο καθώς έτσι δεν την αφήνουν να λειτουργήσει και δημιουργούνται συνθήκες παραγραφής όλων των πλημμελημάτων.
Εν πάση περιπτώσει ορίζεται η χθεσινή μέρα ως μέρα εκταφής για το DNA. Η κα συνήγορος του και Πρόεδρος αρνείται την εκταφή (την οποία ζητούσαν οι ίδιοι με απεργία πείνας) με το επιχείρημα ότι θέλουν να ορίσουν τεχνικό σύμβουλο διότι δεν εμπιστεύονται το Κράτος και την Δικαιοσύνη…χθες το Δικαστήριο, που έκανε δεκτό και το αίτημα τους για αναβολή ώστε να φέρουν τον δικό τους σύμβουλο, έψαχνε την κυρία για να την ενημερώσουν εγγράφως για τη νέα ημερομηνία εκταφής και δεν σήκωνε τα τηλ ώστε να μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι δεν το ήξερε και να πετύχει και τρίτη αναβολή. Κατόπιν αυτής της της συμπεριφοράς το Δικαστήριο έστειλε δικαστικό επιμελητή για να της επιδοθεί στο γραφείο της η κλήση, ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι και πάλι δεν γνώριζε την ημερομηνία. Και τί σκαρφίστηκε η κυρία πάλι για να επιτύχει και νέα καθυστέρηση;…κλείδωσε την πόρτα και δεν άνοιξε το γραφείο της οπότε το έγγραφο θυροκολλήθηκε!!!…».
Απορώ πότε θα ξυπνήσουμε, θα δούμε πόση χειραγώγηση δεχόμαστε, με μοχλό τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων, από την @ZoeKonstant . Αρχικά ο κ. Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να γίνει εκταφή των οστών του παιδιού του για να γίνει ταυτοποίηση DNA και να πειστεί ότι όντως…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 4, 2025
Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει στο Σύνταγμα την απεργία πείνας και ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημά του για την εκταφή του γιου του, Ντένις, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να πάρει απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού του.