Το Κίνημα Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με βάση τους ισχυρισμούς που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική Επιτροπή. Το κόμμα με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρει όλα τα κενά που προέκυψαν από την κατάθεση του Γρηγόρη Βάρρα. Τονίζεται ο ισχυρισμός για παραίτηση "κατ' απαίτηση εταιρειών", αλλά και πιέσεις προς το πρόσωπό του, ώστε να εγκρίνει παράνομες πληρωμές. Στην ούγια, αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατίας, "το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση". 

Διαβάστε: "Σφάζει" Βορίδη αλλά δεν είχε πει κουβέντα στον Μητσοτάκη

Μάλιστα, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει "κέντρο" της εγκληματικής οργάνωσης το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και να μιλήσει για το ρόλο του Μάκη Βορίδη τόσο σε ό,τι αφορά την παραίτηση του κ. Βάρρα όσο και στην κάλυψη που το Μαξίμου παρείχε στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατίας

Οι σημερινές αποκαλύψεις του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Βάρρα στην Eξεταστική Eπιτροπή, επιβεβαιώνουν πλήρως την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την κατάθεση του Γρ. Βάρρα προκύπτει ότι η παραίτησή του επιβλήθηκε "κατ’ απαίτηση των εταιρειών Neuropublic και Gaia Επιχειρείν" με εκτελεστή τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη – επειδή ήθελε να "συνεχίσει τις ανομίες".

Αυτό που περιγράφεται δεν είναι απλώς πολιτική διαπλοκή. Είναι ένα σύστημα εξουσίας, ένα δίκτυο που συνδέει το Μαξίμου με συμφέροντα τεχνικών εταιρειών, υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών προσώπων. Ένα παρακρατικό πλέγμα που λειτουργούσε για να ελέγχει τη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων, να χειραγωγεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να μετατρέπει τις αγροτικές επιδοτήσεις σε εργαλείο πελατειακής εξάρτησης και διασπάθισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οι αναφορές για πιέσεις προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να εγκρίνει παράνομες πληρωμές, οι εμπλοκές γενικών γραμματέων σε ελέγχους "φίλων" της εξουσίας, και η κάλυψη που παρείχε το Μαξίμου στον Βορίδη και στους συνεργούς του, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας. Όπως, δεν υπάρχει καμία πλέον αμφιβολία για τον ρόλο και τη συμμετοχή στο σκάνδαλο του κου. Αθανασά, διευθυντή του γραφείου του Μάκη Βορίδη, ο οποίος (μετά τις σημερινές αποκαλύψεις) είναι βέβαιο πως θα κληθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Μέρα με τη μέρα, κατάθεση με την κατάθεση, επιβεβαιώνεται αυτό που ως ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, επισημάναμε από την αρχή: το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, στην οποία μετείχαν (ο καθένας με διακριτό ρόλο) Υπουργοί, διευθυντές των γραφείων τους, Πρόεδροι ΟΠΕΚΕΠΕ και βέβαια το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.