Στο ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης των είκοσι τελευταίων ομήρων της Χαμάς σήμερα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτοντας την ιστορία της φωτογραφίας των Ισραηλινών ομήρων που βρίσκεται στο γραφείο του. Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί όμηροι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ειρήνη, στην οποία πρωτοστάτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε: Γεωργιάδης για μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Η εικόνα του δεν είναι αυτή που αξίζει, χρήζει σεβασμού ο χώρος

Άδωνις Γεωργιάδης: "Στο γραφείο μου έχω ένα κάδρο με τα ονόματα όλων των ομήρων"

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, στα Παραπολιτικά 90,1, είπε: «Είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή, η επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του ’23 είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά για την ανθρωπότητα. Στο γραφείο μου στο υπουργείο Υγείας έχω εδώ και δύο χρόνια σχεδόν ένα κάδρο που μου έκανε δώρο ο ομόλογός μου υπουργός Υγείας του Ισραήλ με τα ονόματα όλων των ομήρων και είχα πει ότι θα το κατεβάσω από το γραφείο μου όταν επιστρέψει και ο τελευταίος όμηρος, ζωντανός ή νεκρός στο Ισραήλ. Περιμένω να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για να κάνω αυτό που είπα».

Αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση του αναφέρθηκε στην ιστορία του κάδρου τονίζοντας ότι σήμερα είναι η μεγάλη μέρα χαράς της επιστροφής των ισραηλινών ομήρων. Συγκεκριμένα έγραψε: «Όταν είχα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ τον Απρίλιο του 2024 ο ομόλογος μου Υπουργός Υγείας του @IsraelinGreece@Israel@Urielbusso μου έκανε δώρο αυτό το κάδρο, με τους ομήρους της Χαμάς στη Γάζα, από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Υποσχέθηκα ότι θα κοσμεί το γραφείο μου, έως ότου επιστρέψουν άπαντες, ζωντανοί ή νεκροί, στις οικογένειές τους. Σήμερα είναι λοιπόν η μεγάλη μέρα χαράς της επιστροφής τους. Χάρη στο σχέδιο του Προέδρου των ΗΠΑ @realDonaldTrump και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ @netanyahu οι όμηροι επιστρέφουν, η Χαμάς ηττήθηκε και το Ισραήλ αναπνέει πάλι ανακουφισμένο. Η ειρήνη έρχεται στην πολύπαθη αυτή περιοχή και όλοι προσευχόμαστε να διαρκέσει και να ζήσουν οι λαοί εκεί καλύτερες επιτέλους μέρες. We stand with Israel!»