Κακλαμάνης σε Βελόπουλο: "Στόχος μου ως πρόεδρος της Βουλής είναι να πετυχαίνω συγκλίσεις"
Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής
Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης "τηλεφώνησε στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα και τον συνήγορο του βουλευτή Γραμμένου, προκειμένου να τους ζητήσει να μην δικαστεί ο τραμπούκος Φλώρος"
Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη στις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, προς το πρόσωπό του, από το βήμα της Ολομέλειας ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Βουλής «τηλεφώνησε στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα και τον συνήγορο του βουλευτή Γραμμένου, προκειμένου να τους ζητήσει να μην δικαστεί ο τραμπούκος Φλώρος».
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των κοινοβουλευτικών συντακτών κατέστησε σαφές ότι «δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία. Ήρθε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος στο γραφείο μου και μου δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Βασίλη Γραμμένο, που έχουν τη γνωστή αντιδικία. Εγώ του είπα πως θα το μεταφέρω στην Ελληνική Λύση. Δια ζώσης συναντήθηκα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα και μου είπε "ξέχασέ το, γιατί υπάρχει και βεντέτα μεταξύ Βελόπουλου και οικογένειας Φλώρου"».
Ακόμη συμπλήρωσε ότι αυτή ήταν και η παρέμβαση που έκανε για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας πως δεν το μετανιώνει. «Δεν μετανιώνω. Θα το ξαναέκανα καθώς στόχος μου ως Πρόεδρος της Βουλής είναι να πετυχαίνω συγκλίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έκανε λόγο για «υβρεολόγιο» εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου του κόμματος. Μάλιστα παρέπεμψε σε υβριστικές αναρτήσεις από στελέχη του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε τις συγκεκριμένες καταγγελίες, στον απόηχο της δήλωσης του κ. Κακλαμάνη για τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά ότι «όποιος θέλει τα συνδέει».
Nικήτας Κακλαμάνης: Τι είπε για τον «χρονοκόφτη»
Την ίδια ώρα ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε γνωστό ότι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή του «χρονοκόφτη» που έχει ως στόχο τον περιορισμό των «πολυλογάδων». Μάλιστα όπως είπε έχει στείλει στις Κ.Ο όλες τις αλλαγές που προτείνονται. Παρέχοντας διευκρινίσεις στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε ότι θα υπάρχει οριζόντια ανοχή 25% σε όλους τους ομιλητές προτού υπάρξει η αυτόματη διακοπή.
Παράλληλα τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και οι υπουργοί δεν θα μπορούν να παρέμβουν σε συζήτηση νομοσχεδίου περισσότερες από τρεις φορές την ημέρα, ενώ δεν θα μπορεί να γίνει επίκληση δύο ιδιοτήτων προκειμένου να ζητηθεί ο λόγος, κάτι που όπως σχολιάζεται στα πηγαδάκια πέριξ του περιστυλίου φαίνεται ότι αφορά την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.