«Οι κάτοικοι του Καπανδριτίου και του Μαραθώνα είναι έξαλλοι, και οι συνταξιούχοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες», τόνισε ο Γιώργος Καραμέρος στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (3/11) στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή πρόσθεσε ότι στις περιοχές αυτές έχουν κλείσει ήδη Ειρηνοδικεία, έχουν κλείσει υποκαταστήματα τραπεζών, είπε χαρακτηριστικά ότι στην Παιανία υπάρχει μόνο ένα ATM.


Καραμέρος για κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ: Τι δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραμέρος επεσήμανε σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ: «Οι κάτοικοι του Καπανδριτίου είναι έξαλλοι και οι συνταξιούχοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όχι μόνο γιατί οι συνταξιούχοι πληρώνουν λογαριασμούς ή καταβάλλουν το εργόσημο γιατί μιλάμε για αγροτικές περιοχές. Στην αναδίπλωση που έκανε η κυβέρνηση λέγοντας ότι θα αφήσει ανοιχτά τα καταστήματα στην περιφέρεια, αλλά θα κλείσει στα αστικά κέντρα συμπεριλαμβάνει στο κλείσιμο ως αστικό κέντρο τον Μαραθώνα ή το Καπανδρίτι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουν, για παράδειγμα διασαφήσεις, δηλαδή κάνουν εκτελωνισμό μέσα από τα ΕΛΤΑ. Το να στείλεις ένα δέμα ή να κάνεις μια διασάφηση στα ΕΛΤΑ γίνεται με 8€, ενώ αντίστοιχα στον ιδιώτη γίνεται με 23-24 €, οπότε είναι μια πραγματική ζημία όχι μόνο για την ελληνική επαρχία αλλά και μέσα στο Λεκανοπέδιο και δη στην Ανατολική Αττική».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Έχουν κλείσει ήδη τα Ειρηνοδικεία, έχουν κλείσει ήδη τα υποκαταστήματα των τραπεζών για παράδειγμα στην Παιανία υπάρχει μόνο ένα ATM στις 27 του μήνα, που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις υπάρχει ουρά. Αν θέλεις να πας σε άλλο ATM πρέπει να πας στα Γλυκά Νερά, που σημαίνει ότι θες αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Καταλαβαίνω την ψηφιακή μετάβαση, αλλά όπως μου είπε ένας κύριος, που με πλησίασε και μου είπε ότι "δεν σε ψηφίζω, είμαι απέναντι σε σένα αλλά εδώ υπάρχει υποκείμενο κέρδος", εννοώντας ότι κάποιοι ενδιαφέρονται να συρρικνωθεί το κέρδος στο δημόσιο και να πάει σε ιδιώτες εις βάρος των πολιτών». 

Καταλήγοντας ο Γιώργος Καραμέρος πρόσθεσε ότι: «Οι υπάλληλοι είναι ανάστατοι, ήρθε κάποιος και θυροκόλλησε σήμερα μια ανακοίνωση στο ΕΛΤΑ του Μαραθώνα ότι θα κλείσει, έχουν την ενημέρωση ότι θα λειτουργήσουν με τρεις μήνες παράταση».