«Δεν λύνεται το θέμα των ΕΛΤΑ με την παραίτηση του CEO το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση», δήλωσε ο Μάξιμος Σενετάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, ξεκαθαρίζοντας ότι «η συζήτηση έπρεπε να γίνει πριν φτάσουμε εκεί. Σε ότι αφορά την οπλοκατοχή στην Κρήτη ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κατάργηση της οπλοκατοχής, δεν επιτρέπεται οπλοκατοχή. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει παράνομη οπλοκατοχή η οποία πρέπει να κυνηγηθεί. «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταπολεμηθεί και να μην υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Διαβάστε: Μαρινάκης για EΛΤΑ και Σκλήκα: "Η παραίτηση δεν σημαίνει υπαναχώρηση"

Ερωτηθείς αν τον καλύπτει πολιτικά η παραίτηση του κ. Σκλήκα, απάντησε: «Όχι δεν μας καλύπτει.  Η παραίτηση Σκλήκα δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα των ΕΛΤΑ ή ότι δεν θα επανέλθει το δισεπίλυτο πρόβλημα της επιβίωσης των ΕΛΤΑ. Ρωτήσαμε χθες  ποιο είναι το πλάνο, πως πάμε να βγούμε από την κρίση και αν θα τα καταφέρουμε και υπάρχει αμφισβήτηση επί του πλάνου, δεν διαφωνεί κανείς ότι θα πρέπει να λάβουμε σκληρές αποφάσεις σε μια εταιρεία η οποία αλλάζει εντελώς και αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος. Δεν το βλέπουμε με μια νοσταλγία αλλά όταν αυτό συμβαίνει και επηρεάζει τις κοινωνίες και εμείς εκεί πρέπει να έρθουμε με πολιτικές να καλύψουμε αυτό το κενό νομίζω ότι η συζήτηση έπρεπε να γίνει πριν φτάσουμε εκεί.

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την αναγκαστική τροποποίηση που λειτουργούν τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να έρθει στο σύνολό της όπως όταν κλείνανε οι τράπεζες και έπρεπε να μπει ένα ΑΤΜ στην περιφέρεια, να δούμε το δίχτυ το κοινωνικό το οποίο θα πρέπει να έρθει να καλύψει πολίτες και κράτος. Εμείς δεν θέλουμε μια παράταση η οποία θα είναι προσχηματική, εμείς θέλουμε μια ενημέρωση, όλοι όχι μόνο οι βουλευτές,  οι βουλευτές  έχουν ένα λόγο παραπάνω διότι στα ΕΛΤΑ ο μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο άρα και στο ερώτημα «τι δουλειά έχουν οι βουλευτές αφού ειναι  το υπερταμείο το οποίο αυτό διαχειρίζεται», έχει να κάνει με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Επίσης κάθε μια τέτοια απόφαση προκαλεί άλλες αντιδράσεις οι οποίες πάλι πολιτικά πρέπει να έρθουμε να τις ‘θεραπεύσουμε’». «Εγώ να δεχτώ ότι η λύση μπορεί να είναι αυτή που λένε, να πρέπει να κλείσουνε.   Εμείς είμαστε βουλευτές που ψηφίσαμε το δεύτερο μνημόνιο δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να αμφισβητήσει τη δυνατότητα μας να λαμβάνουμε δύσκολες αποφάσεις για τη βιωσιμότητα της χώρας ευρύτερα αλλά και αποφάσεις για την βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων. Έχουμε λάβει πολύ σκληρότερες αποφάσεις από αυτό, το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει σωστή διαβούλευση για να κρίνουμε κι εμείς ότι  αυτό που πάει να γίνει είναι σωστό και να πούμε κι εμείς μια άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.     

Σενετάκης για ΕΛΤΑ: "Δεν λύνεται το θέμα με την παραίτηση του CEO"

Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν έχουν ευθύνη οι συναρμόδιοι υπουργοί για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν άμεσα οι βουλευτές, τόνισε: «Προφανώς υπάρχει ένα ερωτηματικό πως φτάσαμε στο σημείο εμείς να τα μαθαίνουμε από τα Μέσα αυτά ενώ έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα και αυτό φάνηκε και από τη χθεσινή συζήτηση όπου υπήρχε ένα υπουργός ενώ η αρμοδιότητα αυτή αγγίζει περισσότερα υπουργεία. Δεν λύνεται το θέμα με την παραίτηση του CEO  το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.  Δεν πρέπει αυτή η ιστορία που δυστυχώς υπήρξε μια λάθος διαχείριση να μην φέρει τις λύσεις που πρέπει για τα ΕΛΤΑ γιατί όντως μετά θα κατηγορούμαστε πάλι εμείς επειδή ρωτήσαμε και θα μας λένε ότι κλείσαν τα ΕΛΤΑ με τη δική σας παρέμβαση. Δηλαδή μη φτάσουμε να κατηγορούμαι την Κ.Ο. της ΝΔ επειδή αμφισβητεί κάποια πράγματα ή επειδή θέτει ερωτήματα ότι δεν επιτελούμε και το ρόλο μας και θα φταίμε εμείς για το χειρότερο».  

Μάξιμος Σενετάκης για το μακελειό στα Βορίζια

Σχετικά με το μακελειό στα Βορίζια ανέφερε:  «Δεν υπάρχει κατάργηση της οπλοκατοχής, δεν επιτρέπεται στην Κρήτη οπλοκατοχή. Υπάρχει παράνομη οπλοκατοχή η οποία πρέπει να κυνηγηθεί. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταπολεμηθεί και να μην υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Κακώς λέμε για βεντέτες εδώ υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοινοί εγκληματίες, είναι στις φυλακές. Μην το μπερδεύουμε και το ωραιοποιούμε με κουλτούρες και με τέτοια πράγματα… κι αν είναι κουλτούρα προφανώς είναι μια λανθασμένη μετάφραση κάποιων για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.