Ο Κώστας Ήσυχος διαψεύδει Τσίπρα για συνάντηση με Μεντβέντεφ στο parapolitika.gr: "Ήμουν στη Βραζιλία με τον Αποστολάκη" - Τι λέει για τις "καρικατούρες"
Τι δήλωσε
Ο Κώστας Ήσυχος διαψεύδει στο parpaolitika.gr τα όσα φέρεται να γράφονται στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" για συνάντηση με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ξεκαθαρίζει τη θέση του για τις φερόμενες "γραφικές καρικατούρες"
Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και ο Κώστας Ήσυχος διαψεύδει τις διαρροές που υπάρχουν για όσα γράφονται στο βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα για ταξίδι στη Ρωσία και συνάντηση με τον Μεντβέντεφ.
Διαβάστε: Λαζαφάνης στο parapolitika.gr για το βιβλίο Τσίπρα: "Αποκύημα φαντασίας η συνάντηση με τον Μεντβέντεφ"
Ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στα parapolitika.gr ότι ξεκαθάρισε ότι δεν βρισκόταν στη Ρωσία στις 8 Απριλίου του 2015. Όπως ανέφερε, μάλιστα, το επίμαχο διάστημα, όχι μόνο δεν ήταν στη Μόσχα, αλλά ήταν σε αποστολή στη Βραζιλία με τον τότε αρχηγό του Ναυτικού Ευάγγελο Αποστολάκη.
Ο Κώστας Ήσυχος, αν και περιμένει να δει το ακριβές κείμενο που έχει γράψει στο βιβλίο του «Ιθάκη» ο πρώην πρωθυπουργός, λέει ότι δεν είναι δυνατόν ένα πολιτικό πρόσωπο να αναφέρεται στους πρώην συνεργάτες του με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η επισήμανση αυτή γίνεται καθώς στις ανεπίσημες διαρροές αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τον ίδιο, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη γραφικές καρικατούρες, καθώς τον αποκάλεσαν σύντροφο. «Η πολιτικη και η ηθική πάνε χέρι-χέρι», λέει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός Ενέργειας επί ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Μεντβέντεφ, μιλώντας στο parapolitika.gr και χαρακτήρισε ως «αποκύημα φαντασίας» οποιεσδήποτε αναφορές υπάρχουν στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον τα όσα λέει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είναι αληθινά.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι ακόμη κι όταν πήγε η μεγάλη αντιπορσωπεία με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, δεν είχαν συναντηθεί τελικά με τον Μεντβέντεφ, χαρακτηρίζοντας όμως εκείνη τη συμφωνία ως «ιστορική». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εξαπάτησε τη Ρωσία, καθώς εάν είχε γίνει ο αγωγός, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σε γεωπολιτικό επίπεδο. «Εμείς το εγκαταλείψαμε, με αποτέλεσμα να το οικειοποιηθεί η Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, στην «Ιθάκη» περιγράφεται μία συνάντηση στη Μόσχα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου τρία στελέχη του υπουργείου (Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος και Παναγιώτης Λαφαζάνης) χαρακτηρίζονται από τον Αλέξη Τσίπρα ως «γραφικές καρικατούρες» που αποκαλούν τον Μεντβέντεφ σύντροφο και «τους κοιτάει ο Μεντβέντεφ και γελάει».
Διαβάστε: Λαζαφάνης στο parapolitika.gr για το βιβλίο Τσίπρα: "Αποκύημα φαντασίας η συνάντηση με τον Μεντβέντεφ"
Κώστας Ήσυχος: Διαψεύδει Τσίπρα για τη συνάντηση με Μεντβέντεφ - "Ήμουν στη Βραζιλία με τον Αποστολάκη"
Ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στα parapolitika.gr ότι ξεκαθάρισε ότι δεν βρισκόταν στη Ρωσία στις 8 Απριλίου του 2015. Όπως ανέφερε, μάλιστα, το επίμαχο διάστημα, όχι μόνο δεν ήταν στη Μόσχα, αλλά ήταν σε αποστολή στη Βραζιλία με τον τότε αρχηγό του Ναυτικού Ευάγγελο Αποστολάκη.Ο Κώστας Ήσυχος, αν και περιμένει να δει το ακριβές κείμενο που έχει γράψει στο βιβλίο του «Ιθάκη» ο πρώην πρωθυπουργός, λέει ότι δεν είναι δυνατόν ένα πολιτικό πρόσωπο να αναφέρεται στους πρώην συνεργάτες του με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η επισήμανση αυτή γίνεται καθώς στις ανεπίσημες διαρροές αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ χαρακτήρισε τον ίδιο, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη γραφικές καρικατούρες, καθώς τον αποκάλεσαν σύντροφο. «Η πολιτικη και η ηθική πάνε χέρι-χέρι», λέει χαρακτηριστικά.
Λαζαφάνης στο parapolitika.gr για το βιβλίο Τσίπρα: "Αποκύημα φαντασίας η συνάντηση με τον Μεντβέντεφ"
Υπενθυμίζεται ότι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός Ενέργειας επί ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Μεντβέντεφ, μιλώντας στο parapolitika.gr και χαρακτήρισε ως «αποκύημα φαντασίας» οποιεσδήποτε αναφορές υπάρχουν στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον τα όσα λέει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είναι αληθινά.Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι ακόμη κι όταν πήγε η μεγάλη αντιπορσωπεία με τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, δεν είχαν συναντηθεί τελικά με τον Μεντβέντεφ, χαρακτηρίζοντας όμως εκείνη τη συμφωνία ως «ιστορική». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εξαπάτησε τη Ρωσία, καθώς εάν είχε γίνει ο αγωγός, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σε γεωπολιτικό επίπεδο. «Εμείς το εγκαταλείψαμε, με αποτέλεσμα να το οικειοποιηθεί η Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, στην «Ιθάκη» περιγράφεται μία συνάντηση στη Μόσχα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου τρία στελέχη του υπουργείου (Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος και Παναγιώτης Λαφαζάνης) χαρακτηρίζονται από τον Αλέξη Τσίπρα ως «γραφικές καρικατούρες» που αποκαλούν τον Μεντβέντεφ σύντροφο και «τους κοιτάει ο Μεντβέντεφ και γελάει».
En