Ένα διπλωματικό πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ με φόντο υποδομές σε λιμάνια που βρίσκονται σε περιοχές γεωοικονομικού ενδιαφέροντος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Άλλωστε, όπως ανέφερε και πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, η διοίκηση Τραμπ έχει ως στόχο να αποδυναμώσει το παγκόσμιο δίκτυο λιμανιών της Κίνας και να φέρει περισσότερα στρατηγικά τερματικά υπό δυτικό έλεγχο. Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο τυχαία δεν θεωρείται η αναφορά της Αμερικανίδας πρέσβειρας, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, στην Cosco -η οποία ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά-, καθώς ζήτησε να μειωθεί η κινεζική επιρροή στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο του ΑNT1 Μαρία Σαράφογλου, χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός ότι το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται σε κινεζικά χέρια, ενώ παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει τρόπος να διαχειριστούν οι ΗΠΑ την κατάσταση, αντισταθμίζοντας την κινεζική επιρροή στον Πειραιά με αμερικανικές επενδύσεις σε άλλα λιμάνια. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «είναι πολύ σημαντικό ότι τόσο πολλοί ενδιαφέρονται, σε ό,τι αφορά στις υποδομές, να έχουμε αμερικανικές υποδομές εδώ, προκειμένου να βοηθήσουν στη στήριξη της περιοχής, να βελτιώσουν, ίσως, την απόδοση από άλλα λιμάνια και περιοχές, για να αντισταθμίσουν την κινεζική επιρροή στο λιμάνι του Πειραιά». Ακόμη πρόσθεσε πως το λιμάνι την επίμαχη περίοδο περιήλθε στα χέρια κινεζικών συμφερόντων, καθώς τότε «η Ελλάδα δεν διέθετε την απαιτούμενη σταθερότητα».

«Δυστυχώς εκείνη την εποχή, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός σας, δεν υπήρχαν άλλοι πλειοδότες. Ήταν μια περίοδος οικονομικής ύφεσης, τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα. Δεν υπήρχε τόση σταθερότητα στην Ελλάδα και νομίζω πως γι’ αυτό συνέβη. Είναι ατυχές, αλλά νομίζω πως υπάρχουν τρόποι να παρακαμφθεί, να βρεθεί λύση», κατέληξε με νόημα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως εξετάζει τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος και σύντομα θα υπάρξει πιθανά κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη για το ζήτημα.

Πρώτιστος στόχος των ΗΠΑ το λιμάνι του Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο διαχειρίζεται η κινεζική κρατική εταιρεία Cosco με το 67% των μετοχών που κατέχει, αποτελεί πρώτιστο στόχο των ΗΠΑ, καθώς θεωρείται κεντρικός κόμβος, από τη στιγμή που συνδέει την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Υπενθυμίζεται ότι η πώληση του λιμανιού ξεκίνησε την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή και ολοκληρώθηκε εν μέσω μνημονίων. Παράλληλα, οι ΗΠΑ δείχνουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές υποδομές από τη στιγμή που αποφάσισαν να τις χρησιμοποιήσουν ως κύρια πύλη για τη διοχέτευση του αμερικανικού φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο. Ως εκ τούτου, αυτή η απόφαση θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

Επιπλέον, η Ελλάδα εξελίσσεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς η απόφαση της ΕΕ να βάλει τέλος στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μετά το 2028 δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Έτσι λοιπόν η ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ στις ενεργειακές συμφωνίες που υπογράφει η Ελλάδα επιβεβαιώνει την αυξανόμενη σημασία της χώρας μας στο διεθνές σκηνικό.

Βλέποντας τις αμερικανικές κινήσεις, το Πεκίνο φαίνεται πως θέλει να αναπτύξει την δυναμική και την παρέμβασή του στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Κίνας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, δέχθηκε στη Βουλή τον Chen Guoyou, ο οποίος είναι αρμόδιος πρέσβης για την κεντρική και την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Guoyou έθεσε στο τραπέζι το θέμα του λιμανιού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πλευρά του Πεκίνου επιθυμεί να ενδυναμωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, από τη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί πόλο έλξης για τις εξαγωγές. Υπό αυτό το πρίσμα τις τελευταίες μέρες έχουν προβεί σε ένα μπαράζ διπλωματικών ενεργειών, έχοντας κινητοποιηθεί από τις δηλώσεις της κυρίας Γκιλφόιλ στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα η συνάντηση αυτή, έρχεται στον απόηχο των αμερικανικών κινήσεων, ενώ η κινεζική κινητικότητα θα κορυφωθεί με τη βράβευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με φόντο τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου. Οι κινήσεις των Κινέζων δείχνουν ότι από τη στιγμή που επιλέγουν να βραβεύσουν τον κ. Καραμανλή τη δεδομένη στιγμή, θέλουν να δείξουν ότι στηρίζονται στη χώρα μας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται στον απόηχο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με την Αμερικανίδα πρέσβειρα Κίμπερλι Γκιλφόιλ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών στις επενδύσεις, τη ναυπηγική βιομηχανία και το εμπόριο.

Λαζαρίδης: Τιμητική και αυτονόητη η βράβευση Καραμανλή

Εντωμεταξύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας μέσω του parapolitika.gr τη βράβευση του κ. Καραμανλή τονίζει ότι «η τιμητική βράβευση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, από το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο για την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών δεν με εκπλήσσει. Θα τη χαρακτήριζα αυτονόητη, καθώς ο κ. Καραμανλής υπήρξε ο οραματιστής της στρατηγικής παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco το 2008. Μιας απόφασης που, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της τότε αντιπολίτευσης, και δη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος -θυμίζω- διαμαρτυρόταν στα κάγκελα έξω από το λιμάνι, αποδείχθηκε καθοριστική εκείνη τη χρονική στιγμή για την οικονομία μας».

«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η Ελλάδα δεν ετεροκαθορίζεται στην εξωτερική της πολιτική», τονίζει ακόμη και συμπληρώνει πως «για τον λόγο αυτό διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις με την Κίνα, τις ΗΠΑ, τις αραβικές χώρες και όλους τους στρατηγικούς εταίρους μας, βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση. Και έτσι θα συνεχίσουμε», καταλήγει ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Καιρίδης: Λάθος η κινεζική επένδυση να συγχέεται με τον ξεκάθαρο γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας, που είναι, φύσει και θέσει, δυτικός

Από την πλευρά του ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Καιρίδης μέσω του parapolitika.gr σημειώνει ότι «η κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά υπήρξε μια αναμφισβήτητη επιτυχία, που πιστώνεται στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή». Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη «το λιμάνι του Πειραιά εκσυγχρονίστηκε και αναβαθμίστηκε σε ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, με πολλαπλασιαστικές θετικές συνέπειες για μία σειρά από κλάδους της εθνικής οικονομίας». «Είναι λάθος η επένδυση αυτή να συγχέεται με τον ξεκάθαρο γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας, που είναι, φύσει και θέσει, δυτικός. Από εκεί και πέρα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένας διαρκής αγώνας που δεν αφορά μόνο τη δική μας ελκυστικότητα, αλλά και την προθυμία των ξένων φίλων μας», καταλήγει ο κ. Καιρίδης.