Θέση για την κόντρα που φαίνεται να έχει ανοίξει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το λιμάνι του Πειραιά έλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι «οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ' όλες τις πλευρές».

Ειδικά, δε, για το λιμάνι της Ελευσίνας ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «είναι μια στρατηγικής σημασίας επένδυση. Η νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Ανάπτυξης αφορά τη χρήση των εκτάσεων του ναυπηγείου για παρεμπίπτουσες λειτουργίες».

«Η πλήρης παραχώρηση είναι προϊόν διαγωνιστικής διαδικασίας ή συμφωνίας διακρατικής», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κικίλιας: Για να μεταφερθεί το αμερικανικό LNG από τις ακτές των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά τις συμφωνίες που υπεγράφησαν απαιτείται ο ελληνικός στόλος

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας, «το 20% του παγκόσμιου ναυτικού στόλου είναι ελληνικών συμφερόντων. Για να μεταφερθεί το αμερικανικό LNG από τις ακτές των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά τις συμφωνίες που υπεγράφησαν απαιτείται ο ελληνικός στόλος. Όποιος ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς και τις υποδομές κυριαρχεί στον πλανήτη. Η Ελλάδα έχει κομβικές υποδομές για τη χρήση αυτή. Αυτός που θα έρθει και θα κάνει επενδύσεις θα έχει τη δυνατότητα να κυριαρχεί στο οικονομικό επίπεδο. Για εμάς σημαίνει θέσεις εργασίας, πλούτο και ανάπτυξη για τη χώρα. Και μια βαριά βιομηχανία που έχει ανάγκη η χώρα».

«Χαιρόμαστε για τις επενδύσεις που γίνονται, αλλά ο στόχος μας είναι να ευημερήσει η κοινωνία», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.