«Όλη η κοινωνία βοά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Βλέπουμε τις ενδείξεις για προανακριτική επιτροπή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διευθυντής του γραφείου του Σωκράτη Φάμελλου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (21/11) στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή τόνισε ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί, ιδίως η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραστεί στον παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τσίπρα είπε ότι «έχω πάει σε όλες τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου του Αλ. Τσίπρα, η διάθεσή μου είναι βεβαίως να πάω», ενώ τόνισε ότι: «ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας ηγέτης που έχει αποδείξει τις δυνατότητές του. Η λύση αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα, η συσπείρωση και βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρόλο να παίξει σε αυτή τη διαδικασία».»

 

Θεοχαρόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: ''Ο Τσίπρας μπορεί να παίξει ρόλο στην ενότητα και την συσπείρωση''

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μεταξύ άλλων, επεσήμανε αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλη η κοινωνία βοά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όλη η κοινωνία βοά για το ότι πήγαν τα χρήματα σε αυτούς που δεν έπρεπε αντί να πάνε στους έντιμους αγρότες. Το πρώτο που έπρεπε να γίνει είναι να ειπωθεί ότι θα γίνει προανακριτική επιτροπή κανονικά και η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει στο τέλος συνεπώς δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτα. Δεν έγινε αυτό επιλέχτηκε εξεταστική επιτροπή. Στην εξεταστική επιτροπή όλα αυτά τα οποία συζητούνται είναι αποκαλυπτικά».

Ερωτηθείς, αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνει βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Ξυλούρη είπε: «Βεβαίως, έπρεπε να αναγκαστεί να έρθει» και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητο τίποτα μέσα στη συζήτηση στην εξεταστική επιτροπή, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε ό,τι λέγεται, θα ειπωθούν όλα τα πράγματα τους και κατά την άποψή μου αποκαλύπτεται και ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ θέλει να αποκρύψει αυτό το σκάνδαλο το οποίο δεν το αναφέρουν καν ως σκάνδαλο».

Σε ερώτηση, αν πιστεύει το ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν ενδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε προανακριτική επιτροπή, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Ναι, βλέπουμε τις ενδείξεις οι οποίες υπήρχαν και από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε προανακριτική επιτροπή. Οι ενδείξεις δεν είναι μόνο όσα αναφέρονται στην ευρωπαία εισαγγελέα μέσα στη δικογραφία δηλαδή όσα αναφέρονται στις συνομιλίες είναι αποκαλυπτικά και στην εξεταστική για τον Μάκη, τον Λευτέρη… Εδώ οφείλει η ελληνική Δικαιοσύνη να την ψάξει όπως πρέπει στην συνέχεια για να δει αν υπάρχουν παρεμβάσεις που οδήγησαν σε παράνομες πράξεις, αυτά είναι οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες».

Σχετικά με τη
 στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχολίασε ότι: «Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί ιδίως η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης.… Όλες οι μετρήσεις λένε ότι έχει αυξηθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στην ελληνική δικαιοσύνη και έχει αυξηθεί γιατί η ηγεσία, ειδικά η ηγεσία της Δικαιοσύνης λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διευθυντής του γραφείου του Σωκράτη Φάμελου σχολίασε: «Για μια προοδευτική κυβέρνηση αυτό το οποίο θα χρειαζόταν αυτή τη στιγμή είναι μια συσπείρωση, ένωση, ενότητα…»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων: «Με ποιον επικεφαλής, μπορεί να είναι ο κ. Τσίπρας;», ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και ήταν πρώην Πρωθυπουργός της χώρας και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, τον πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% και τον πήγε στο 36% άρα ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας ηγέτης που έχει αποδείξει τις δυνατότητές του. Η λύση αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα, η συσπείρωση και βεβαίως ο Αλ. Τσίπρας έχει ρόλο να παίξει σε αυτή τη διαδικασία».

Τέλος, απάντησε στην ερώτηση, αν θα πάει στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Τσίπρα λέγοντας: «Εγώ έχω πάει σε όλες τις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου του Αλ. Τσίπρα, η διάθεσή μου είναι βεβαίως να πάω».