Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τον χαιρετισμό του το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος» από τις εκδόσεις «Ειρήνη», όπου αποτυπώνεται η ζωή του Νίκου Βαβούδη, προχώρησε σε αιχμηρή αναφορά στο νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε: Αλέξης Τσίπρας για Πρέσπες: Με συμβούλεψαν να πάω σε εκλογές για να δώσω την καυτή πατάτα στον επόμενο

Όπως σημείωσε, «τη δημόσια συζήτηση σήμερα μονοπωλούν βιβλία πολιτικών, όπως αυτό του κ. Τσίπρα, που κυρίως με όρους πολιτικού κουτσομπολιού επιχειρεί όχι μόνο να δικαιώσει τον ίδιο και τις αντιλαϊκές του επιλογές ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και να κάνει δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημα ώστε να τον ξαναεμπιστευτεί στις διεργασίες ανασύνθεσης που εξελίσσονται».


Κουτσούμπας για Τσίπρα: Φανταστείτε τότε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη σε αυτόν τον τραγέλαφο που περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου του

Πρόσθεσε δε ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς, αν δεν υπήρχαν στο βιβλίο αναφορές στη στάση του ΚΚΕ την περίοδο της κρίσης. «Δεν θα είχε καμία μεγάλη σημασία να ασχοληθούμε με τα όσα γράφει, αν δεν υπήρχαν στο βιβλίο του αναφορές για τη στάση που κράτησε το ΚΚΕ απέναντί του, το οποίο αποκάλυπτε ότι ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια το σύστημα και μάλιστα σε μια δύσκολη γι αυτό περίοδο, όπως ήταν αυτή της κρίσης, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μια κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού μπορεί δήθεν να ανακουφίσει τον λαό».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Φανταστείτε τότε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη σε αυτόν τον τραγέλαφο που περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου του κ. Τσίπρα, όλον αυτόν τον ορυμαγδό της κοροϊδίας που τελικά απογοήτευσε λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις και που σήμερα ο Τσίπρας προσπαθεί να το φορτώσει σε κάποιους συνεργάτες του για να βγει λάδι ο ίδιος.

Το ΚΚΕ καθημερινά επιτελεί το έργο του, αναλαμβάνοντας τη σοβαρή πολιτική ευθύνη της ενημέρωσης, της οργάνωσης και κινητοποίησης του ελληνικού λαού απέναντι σε κάθε είδους αστική κυβέρνηση που υπηρετεί την καπιταλιστική εξουσία, γιατί το κρίσιμο σήμερα είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος, να παλέψουμε για τη νέα κοινωνία της ευημερίας, της ειρήνης, της προόδου, τον σοσιαλισμό».