Σκρέκας στα Παραπολιτικά 90,1 για τη λειψυδρία: "Η κυβέρνηση από τo 2019 διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα, υλοποιήσαμε ένα τεράστιο εθνικό πρόγραμμα" (Βίντεο)
Ολόκληρη η συνέντευξη του γραμματέα της ΝΔ
Όσα είπε ο γραμματέας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, στα Παραπολιτικά 90,1 για την "Ιθάκη" του Τσίπρα, τη λειψυδρία, την ακρίβεια
Για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει δε: «Από αυτά τα οποία έχω διαβάσει μέχρι τώρα βλέπω μια προσπάθεια να πει ότι τα λάθη τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του δεν οφείλονται επί της ουσίας σε αυτόν αλλά οφείλονται στις συνθήκες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει και στους ανθρώπους με τους οποίους έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα».
Όταν η συζήτηση φτάνει στην ακρίβει, ο κ.Σκρέκας υπογραμμίζει: «12% ο πληθωρισμός τροφίμων όταν ανέλαβα υπουργός Ανάπτυξης και όταν έφυγα από το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν λιγότερο από το 1%».
Κώστας Σκρέκας: Ολόκληρη η συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το βιβλίο του κ. Τσίπρα «δουλεύει» υπέρ του κ. Μητσοτάκη ή θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το βιβλίο με τη δουλειά που κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με την προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός για να διορθώσει αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα μας ώστε να παραδώσει μια χώρα καλύτερη από αυτή που έχει παραλάβει όταν θα έρθει η ώρα. Εκείνο το οποίο προσπαθώ να διακρίνω είναι ποιος είναι ο σκοπός του βιβλίου του κ.Τσίπρα. Από αυτά τα οποία έχω διαβάσει μέχρι τώρα βλέπω μια προσπάθεια να πει ότι τα λάθη τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του δεν οφείλονται επί της ουσίας σε αυτόν αλλά οφείλονται στις συνθήκες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει και στους ανθρώπους με τους οποίους έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οδήγησαν σε αυτή την πολύ κακή πενταετία οφείλονται στα πρόσωπα; Γιατί αν οφείλονται στα πρόσωπα τότε μεταφέρει το πρόβλημα όλο στα πρόσωπα που κυβέρνησαν και στους πρώην συντρόφους του. Αν οφείλονται στις πολιτικές, που εκεί οφείλονται, θα πρέπει να πει για ποιο λόγο εφάρμοσε αυτές τις πολιτικές και αν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι πολιτικές ήταν λάθος και οδήγησαν σε μια κακή διακυβέρνηση. Αυτό δεν το βλέπω, δεν βλέπω μια αυτοκριτική.
Για το ζήτημα της λειψυδρίας
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, από το ’19 διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα με τη διαχείριση των υδάτων και επειδή το 80% του νερού που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα πηγαίνει για αρδευτικούς σκοπούς από την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε το Ύδωρ 2.0, ένα τεράστιο εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης αγροτοπεριβαλλοντικών υποδομών ώστε να συγκεντρώνουμε το βρόχινο νερό και να έχουμε κλειστά σύγχρονα έξυπνα αρδευτικά δίκτυα που θα κάνουν μεγάλη εξοικονόμηση. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει σε μια πενταετία είναι ένα έργο που θα πάρει αρκετά χρόνια αλλά έχει ξεκινήσει.
Για την ακρίβεια
Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: 12% ο πληθωρισμός τροφίμων όταν ανέλαβα υπουργός Ανάπτυξης και όταν έφυγα από το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν λιγότερο από το 1%. Ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες ότι η Ελλάδα έχει έναν πληθωρισμό ο οποίος είναι μισός από το μέσο όρο της Ευρώπης και μισός από τον πληθωρισμό που έχει η Ισπανία άρα δράσεις έχουνε ληφθεί προφανώς όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο γιατί έχουμε έναν συσσωρευμένο πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα που έχει αυξήσει τις τιμές των προϊόντων και η λύση σε αυτό είναι η αύξηση του εισοδήματος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει μια δυνατή παραγωγική οικονομία η οποία θα μπορεί να δίνει μεγαλύτερους μισθούς στους Έλληνες πολίτες.
En