«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αλλάξει. Εγώ θα έλεγα ότι έχει αλλάξει αν τον έβλεπα να κάνει γενναία πράγματα. Έχει στο βιβλίο του ένα σημείο να πει ‘’ζητώ συγνώμη για αυτό που έκανα για τη Novartis;’’», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1 εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη. Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι το rebranding γίνεται με γενναίες πράξεις και όχι με τσουρούτικες.

Διαβάστε: Γεωργιάδης σε Τσίπρα για προστατευόμενους μάρτυρες Novartis: "Αλέξη μήπως στην επόμενη επανέκδοση θα ήθελες να ζητήσεις τελικά μία συγγνώμη από όλους εμάς;"

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, το οποίο περισσότερο θα ανακατέψει την τράπουλα στην Κεντροαριστερά. Τέλος, πρόσθεσε ότι ο μεγάλος ασθενής του πολιτικού μας συστήματος είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη.  

«Εγώ δεν υποτιμώ κανέναν πολιτικό αντίπαλο, η αλαζονεία δεν μου αρέσει στην πολιτική όπως έχει αποδειχθεί το μεγάλο αφεντικό άλλους ανεβάζει άλλους κατεβάζει άρα προφανώς και ο κ. Τσίπρας μπορεί και ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορούσε ο καθένας θα μπορούσε. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό νομίζω ότι η κάθοδος του κ. Τσίπρα στην πολιτική περισσότερο θα ανακατέψει την τράπουλα στην Kεντροαριστερά και στην αντιπολίτευση παρά μεταξύ ΝΔ και του όποιου κόμματος κάνει», είπε συγκεκριμένα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είχε την ευγενική ιδέα ο κ. Τσίπρας να μου στείλει το δικό του βιβλίο και του έστειλα κι εγώ το δικό μου. Το δώρο, λέει, θέλει αντίδωρο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει αλλάξει ο κ. Τσίπρας:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι παρότι η εταιρεία που του κάνει το rebranding είναι καλή. Εγώ θα έλεγα ότι έχει αλλάξει ο Τσίπρας αν τον έβλεπα να κάνει γενναία πράγματα. Για παράδειγμα χθες η Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος δέσμευσε την περιουσία των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων αυτών που εγώ από την αρχή τους έλεγα συκοφάντες. Ο άνθρωποι αυτοί μέχρι το δικαστήριο το πρωτόδικο τους λέγαμε ότι είστε οι άνθρωποι που πήραν τα λεφτά από την Αμερική και λέγανε «όχι, δεν είμαστε εμείς». Τα λεφτά που έλεγα εγώ ότι έχει πάρει η κα Μαραγγέλη και τα έχει κρύψει από την εφορία τα βρήκε η Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος και τώρα έχει δεσμεύσει την περιουσία και σε αυτή και στον κ. Δεσταμπασίδη … Αυτοί είναι δύο άνθρωποι τους οποίους ο κ. Τσίπρας στη Βουλή τους έλεγε «ήρωες της δημοκρατίας». Έχει στο βιβλίο του ένα σημείο να πει «ζητώ συγνώμη για αυτό που έκανα για τη Novartis»; … Λέει για όλους του τους συνεργάτες για τον κ. Παπαγγελόπουλο λέει κάτι;

ΔΗΜ: Όχι, μπορεί να μην είχε παράπονα από τον κ. Παπαγγελόπουλο

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό είναι ακόμα πιο περίεργο γιατί αν δεν έχεις παράπονα από έναν άνθρωπο που καταδίκασε το ειδικό δικαστήριο και ήταν ο άμεσα εμπλεκόμενος στην σκευωρία Novartis υπάρχει πρόβλημα. Θες να κάνεις rebranding; Το rebranding γίνεται με γενναίες πράξεις δεν γίνεται με τσουρούτικες.

Αναφορικά με την κριτική που κάνει ο κ. Τσίπρας στο βιβλίο του σε βασικά στελέχη της κυβέρνησής του:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για εμάς που δώσαμε αγώνα να σωθεί η Ελλάδα από την δραχμή είναι και μια δικαίωση το βιβλίο του Τσίπρα γιατί αυτά τα οποία λέγαμε και μας πολεμάγανε τότε οι Συριζαίοι που τα λέγαμε έρχεται τώρα ο κ.Τσίπρας και υιοθετεί την επιχειρηματολογία που είχαμε εμείς τότε. Ο κ. Τσίπρας δικαιώνει όλους εμάς για όσα λέγατε τότε. Τα πρόσωπα τα οποία εκθέτει είναι πρόσωπα με τα οποία έχει ήδη κόψει πολιτικούς δεσμούς άρα δεν έχουνε μεγάλο κόστος. Δηλαδή το να πει κάτι για τον Βαρουφάκη ή για την Ζωή ή για τον Πολάκη δεν λέει κάτι ιδιαίτερο γιατί με αυτούς δεν πρόκειται να συμπορευτεί. Φαίνεται από το βιβλίο του ποιους θέλει να πάρει μαζί του.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας προβεί στην δημιουργία κόμματος:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν νομίζω πια ότι μπορεί να μην κάνει κόμμα.

Για τα δημοσοπικά ποσοστά των κομμάτων:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΝΔ έχει υποστεί την φυσιολογική φθορά του χρόνου και έχει πέσει από τα αποτελέσματα των εκλογών περίπου 10-12 μονάδες, είναι μια σημαντική πτώση, τι θα συνέβαινε σε μια φυσιολογική λειτουργία μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές θα το είχε εισπράξει όποια αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήταν τα δύο κόμματα κοντά μπορεί και το ΠΑΣΟΚ να ήταν πιο πάνω και μετά αυτό θα οδηγούσε σε μια εναλλαγή της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις παραμένει κολλημένο στο ίδιο σημείο, το ότι μένει κολλημένο ποσοστό μεταξύ 10 και 13 δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα γιατί αυτή η εναλλαγή των κομμάτων εδώ δεν μπορεί να συμβεί. Βλέπει ο Τσίπρας τη βελόνα κολλημένη, καταλαβαίνει ότι δημιουργείται ένα κενό στο πολιτικό μας σύστημα και πάει με το κόμμα αυτό να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 20 δεν θα κατέβαινε ο Τσίπρας. Ο μεγάλος ασθενής του πολιτικού μας συστήματος είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πριν από δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ μπήκε σε μια διαδικασία αλλαγής αρχηγού. Είπαν τότε οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ ότι έχουν έναν αρχηγό που δεν τραβάει και πρέπει να πάνε σε αλλαγή αρχηγού. Αφού μας λέγανε επί σειρά εβδομάδων ότι ο αρχηγός που είχαν δηλαδή ο κ.

Ανδρουλάκης δεν τραβούσε κάνανε μια εσωκομματική διαδικασία και τελικά εξέλεξαν τον ίδιο αρχηγό. Τώρα έχουν μπει σε μια διαδικασία πάλι στο ΠΑΣΟΚ που αναρωτιούνται γιατί ο αρχηγός δεν τραβάει, ο ίδιος αρχηγός που δεν τραβούσε πριν από 2,5 χρόνια.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος για τον κ. Μητσοτάκη:

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν υποτιμώ κανέναν πολιτικό αντίπαλο, η αλαζονεία δεν μου αρέσει στην πολιτική όπως έχει αποδειχθεί το μεγάλο αφεντικό άλλους ανεβάζει άλλους κατεβάζει άρα προφανώς και ο κ. Τσίπρας μπορεί και ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορούσε ο καθένας θα μπορούσε. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό νομίζω ότι η κάθοδος του κ. Τσίπρα στην πολιτική περισσότερο θα ανακατέψει την τράπουλα στην κεντροαριστερά και στην αντιπολίτευση παρά μεταξύ ΝΔ και του όποιου κόμματος κάνει.