Μπουκώρος στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν αποκαλύπτω την κυβερνητική πηγή που με ενημέρωσε για τις επισυνδέσεις
"Δεν υπήρξε καμία συσκότιση"
"Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση", είπε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Με την κατάθεση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου συνεχίζεται η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναφερόμενος στο ζήτημα των επισυνδέσεων, υποστήριξε ότι «το να κατονομάσω την πηγή, εφόσον αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν υπήρξε προσπάθεια συσκότισης της έρευνας, τότε θα συσκότιζα περισσότερο την υπόθεση. Θα τροφοδοτούσα την ονοματολογία. Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση». Υπενθυμίζεται ότι ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε πει το καλοκαίρι, πως κυβερνητική πηγή τον είχε ενημερώσει έναν χρόνο πριν ότι το όνομά του περιλαμβάνεται σε επισυνδέσεις.
Διαβάστε: Μπρα ντε φερ Αποστολάκη και Λαζαρίδη: "Η ΝΔ υπέθαλψε τον Φραπέ" - "Mε χαρακτηρίζει χωροφύλακα επαρχίας"
«Σε κύκλο συνεντεύξεων μου τον περασμένο Ιούνιο, μετά από την παραίτησή μου, είχα δηλώσει πως κυβερνητική πηγή τον Ιούνιο του ‘24, ένα χρόνο πριν από τη δικογραφία, με είχε ενημερώσει ότι περιλαμβάνομαι σε δικογραφία που έχει τεθεί στο αρχείο. Αυτή είναι η ενημέρωση που είχα», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, για να αποδείξει ότι «αυτή είναι η μία και μοναδική συνομιλία που είχα και είναι στην δικογραφία και έχει κριθεί και δεν έχω καμία σχέση με κυκλώματα του ΟΠΕΚΕΠΕ», σχολίασε σε άλλο σημείο.
Μπουκώρος στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπήρξε καμία συσκότιση
Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι δεν ευσταθούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ότι δεν υπουργοποιήθηκε, επειδή υπήρχε η συγκεκριμένη επισύνδεση. «Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν πρωθυπουργό να δικαιολογεί σε κάποιον, γιατί δεν μπήκε στην κυβέρνηση», είπε, επισημαίνοντας πως «το Μαξίμου χειραγωγούσε βουλευτές μέσω παρακολουθήσεων», τόνισε με νόημα.Παράλληλα, απέκλεισε τα περί κυβερνητικής χειραγώγησης στην έρευνα. «Δεν έχει καμία χρονική συνάφεια το πραγματικό γεγονός με τους ισχυρισμούς των κομμάτων. Η μια και μοναδική συνομιλία, χωρίς ίχνος ποινικής μου εμπλοκής, έγινε τον Οκτώβριο του 2021. Εγώ ενημερώθηκα τον Ιούνιο του 2024. Τρία χρόνια μετά δηλαδή. Άρα καμία συσκότιση δεν υπήρξε» είπε ο κ. Μπουκώρος.
Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι «καμία προσπάθεια συσκότισης της εισαγγελικής ερευνας, παρεμπόδισης ή διαχείρισης της προδικασίας, υπήρξε από κανέναν. Είναι ακλόνητη η πεποίθησή μου γι'αυτό», ενώ άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για προσπάθεια εργαλειοποίησης της υπόθεσης.
En