Σύγκρουση ΝΔ & ΠΑΣΟΚ για Χιλετζάκη: "Ήταν ανενεργό μέλος εδώ και χρόνια, έχει διαγραφεί" λέει η Πειραιώς - Με βίντεο και αιχμές απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Με φόντο την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ΠΑΣΟΚ δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τον Μύρωνα Χιλετζάκη σε εκδήλωση της ΝΔ, ενώ η Αλεξάνδρα Σδούκου κ΄΄ανει λόγογια ανενεργό και διαγραμμένο μέλος
Διαβάστε: Απάντηση ΝΔ για Χιλετζάκη των παράνομων επιδοτήσεων: "Έχει διαγραφεί, ήταν ανενεργό μέλος"
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έδωσε στη δημοσιότητα και το σχετικό βίντεο, υποστηρίζει πως «ακούγεται στο βίντεο να εξάρει "το ταπεραμέντο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Τσιάρα" για τα κονδύλια που έχει εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες και κλείνει την τοποθέτησή του με τη φράση "έξι χρόνια έσπερνε η Νέα Δημοκρατία και τώρα θερίζουμε"».
ΠΑΣΟΚ: Εξακολουθεί η Νέα Δημοκρατία να προσποιείται ότι δεν τον ξέρει τον κ. Χιλετζάκη;
«Πολύ… ενεργός εμφανίζεται για "αδρανές" μέλος όπως τον χαρακτηρίζει η κ. Σδούκου», επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Εξακολουθεί η Νέα Δημοκρατία να προσποιείται ότι δεν τον ξέρει τον κ. Χιλετζάκη; Εξακολουθεί να αρνείται τις προνομιακές του σχέσεις με τον πρώην υπουργό της Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο και προστάτευσε από την προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Τελικά τι "θέρισε" ο κ. Χιλετζάκης και με ποια βοήθεια; Μια κυβέρνηση που τάχα υπερασπίζεται την κάθαρση, γιατί δεν τολμά να διαγράψει τα εμπλεκόμενα μέλη της; Συμμερίζεται ο πρωθυπουργός την άποψη της εκπροσώπου του ότι "δεν ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία";». Με αυτά τα ερωτήμα κλείνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Το βίντεο με τον Χιλετζάκη που έδωσε στη δημοσιότητα τον ΠΑΣΟΚ
Αλεξάνδρα Σδούκου: ο κ. Χιλετζάκης δεν υπήρξε ποτέ κεντρικό στέλεχος της ΝΔ και εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ανανεώσει την κομματική του ιδιότητα
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Αλεξάνδρα Σδούκου ξεκαθάρισε πως «ο κ. Χιλετζάκης δεν υπήρξε ποτέ κεντρικό στέλεχος της ΝΔ και εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ανανεώσει την κομματική του ιδιότητα». Αναλυτικότερα, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διευκρίνισε πως ο κ. Χιλετζάκης «είναι ανενεργό μέλος, δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές και έχει διαγραφεί».
Εξήγησε, μάλιστα, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κοινοποιεί δημόσια ούτε τις εγγραφές ούτε τις διαγραφές των μελών της, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί πάγια πρακτική. «Η επίσημη ενημέρωση που σας κάνω δεν προβλέπει δημοσιοποίηση εγγραφών και διαγραφών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα πως δεν μπορεί να γνωρίζει ο κ. Τσουκαλάς καλύτερα τις διαδικασίες και το μητρώο της Νέας Δημοκρατίας καλύτερα από το ίδιο το κόμμα, αλλά σχολιάζει και ουσιαστικά «πετάει λάσπη».
"Εξοργιστική" η κατάθεση Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή
Αναφερόμενη στην κατάθεση του κ. Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή, η κ. Σδούκου χαρακτήρισε την εικόνα «εξοργιστική», επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά του μάρτυρα είχε ως μοναδικό στόχο να μην εξαχθεί κανένα συμπέρασμα». Όπως τόνισε, η στάση αυτή συνιστά ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμικό ρόλο της Επιτροπής. Χαρακτήρισε δε τον κ. Ξυλούρη «προκλητικό και απαράδεκτο»
Υπογράμμισε ότι ο κ. Ξυλούρης «ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν», καθώς ερωτήθηκε απολύτως ορθά «για τα πάντα», όπως προβλέπεται σε μια εξεταστική διαδικασία. Η Εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που να ανέχεται αυτή τη στάση, ενώ η έντονη αντίδραση που προκάλεσε ήταν κοινή για όλα τα μέλη της Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στην παραπομπή του στον εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
Επιπρόσθετα και με αφορμή τη σύλληψη του κουμπάρου του Προέδρου του, κ. Ανδρουλάκη, η κυρία Σδούκου ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που επένδυσε συστηματικά στην ποινικοποίηση και στη ρητορική περί «κουμπάρων» με την σύλληψη του κ. Λαμπράκη «τώρα λούζεται αυτά για το οποίο κατηγορούσε» επισημαίνοντας ότι η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να αποτελεί μάθημα πολιτικής σοβαρότητας και αυτοσυγκράτησης, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει. Η κ. Σδούκου τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να έχετε προφυλακισμένο κουμπάρο του Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και να εξακολουθείτε να κουνάτε το δάχτυλο»
En