Άγρια κόντρα Πολάκη με Παπαθανάση: "Ο Πιερρακάκης θα γίνει πιο μισητός και από τον Ντάισελμπλουμ" - "Εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη"
Στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2026
"Ο μόνος λόγος που έγινε πρόεδρος του Eurogroup ήταν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αποδέχθηκαν το πάγωμα και την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων", είπε ο Παύλος Πολάκης για τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ξέσπασε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2026 στη Βουλή, με φόντο την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup. «Ο μόνος λόγος που έγινε πρόεδρος του Eurogroup ήταν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αποδέχθηκαν το πάγωμα και την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που αρνήθηκε ο Βέλγος συνάδελφός του», είπε ο κ. Πολάκης. Ση συνέχεια, μάλιστα, εκτίμησε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα καταρρεύσει η εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο τραπεζικό οικοδόμημα και προειδοποίησε τον κ. Πιερρακάκη να «μην το κάνει αυτό, γιατί τα δεινά που θα έρθουν στην ευρωπαΐκή ήπειρο θα τον κάνουν πιο μισητό και από τον Ντάισελμπλουμ».
Διαβάστε: "Με κοροϊδεύεις;": Η έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ερώτηση του Σωτήρη Μπολάκη - Έκλεισε το τηλέφωνο στο "Χαμογέλα και πάλι' (Βίντεο)
«Εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη κι εμείς χειροκροτούμε τον Πιερρακάκη, αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάση στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Πολάκης στον κ. Πιερρακάκη.
«Η εκλογή Πιερρακάκη συνθλίβει το αφήγημα σας», ανέφερε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παίρνει την Προεδρία στο πιο κρίσιμο πόστο στα οικονομικά, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη.
Δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε το Ταμείο Ανακάμψης, με τον κ. Παπαθανάση να απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σας “έκατσε” Ταμείο Ανάκαμψης. Αν ήταν εμείς να το διαχειριστούμε, θα αφήναμε μια άλλη χώρα», υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, με τον Νίκο Παπαθανάση να ανταπαντά ότι «σας έχει πειράξει που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων της Ευρώπης».
Όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαθανάσης, η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες στα αιτήματα στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και στην απορρόφηση τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι με τις μεταρρυθμίσεις και την υλοποίηση των οροσήμων, θα πετύχουμε αυτό που δεν πετύχατε εσείς, επιτάχυνση επενδύσεων και καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
Διαβάστε: "Με κοροϊδεύεις;": Η έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ερώτηση του Σωτήρη Μπολάκη - Έκλεισε το τηλέφωνο στο "Χαμογέλα και πάλι' (Βίντεο)
Παπαθανάσης κατά Πολάκη: Εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη κι εμείς χειροκροτούμε τον Πιερρακάκη
«Εσείς χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη κι εμείς χειροκροτούμε τον Πιερρακάκη, αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάση στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Πολάκης στον κ. Πιερρακάκη.«Η εκλογή Πιερρακάκη συνθλίβει το αφήγημα σας», ανέφερε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παίρνει την Προεδρία στο πιο κρίσιμο πόστο στα οικονομικά, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη.
Κόντρα και για το Ταμείο Ανάκαμψης
Δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε το Ταμείο Ανακάμψης, με τον κ. Παπαθανάση να απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σας “έκατσε” Ταμείο Ανάκαμψης. Αν ήταν εμείς να το διαχειριστούμε, θα αφήναμε μια άλλη χώρα», υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, με τον Νίκο Παπαθανάση να ανταπαντά ότι «σας έχει πειράξει που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων της Ευρώπης».
Όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαθανάσης, η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες στα αιτήματα στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και στην απορρόφηση τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι με τις μεταρρυθμίσεις και την υλοποίηση των οροσήμων, θα πετύχουμε αυτό που δεν πετύχατε εσείς, επιτάχυνση επενδύσεων και καλύτερη ζωή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
En