Παπαστεργίου για κάμερες AI: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει
Οι δύο κατηγορίες καμερών που έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους
"Στόχος είναι μέσα μέσα στο 2026 να μπουν πάνω από 2.000 κάμερες", τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Για τις κάμερες τεχνητής νοημοσύνης που έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. «Έχουν μπει δύο κατηγορίες καμερών: 100 της περιφέρειας Αττικής για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και 8 κάμερες τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να γράψουν και για ζώνη ασφαλείας, χρήση κινητού κ.α.», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε: Οι κάμερες τα αλλάζουν όλα: Πώς μπορεί κανείς να βρεθεί με πρόστιμα 1500 ευρώ σε μια μέρα, γυρίζοντας στο σπίτι του
Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, «από τις λίγες δεκάδες κάμερες έχουν καταγραφεί 10.000 παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη», ενώ προανήγγειλε ότι «από τα μέσα Ιανουαρίου θα μπούμε κανονικά σε λειτουργία για να βεβαιώνονται κλήσεις». Διευκρίνισε ότι «οι κάμερες του κόκκινου γράφουν από πίσω και την πινακίδα, ενώ οι κάμερες ΑΙ μπορούν να γράψουν και από μπροστά».
Όσον αφορά τις κλήσεις που θα βεβαιώνονται, είπε ότι «θα σου έρχεται στο κινητό με έναν κωδικό RF που θα αποστέλλεται στο gov.gr wallet. Θα μπορείς να δεις τις φωτογραφίες, να κάνεις ένσταση και αν δεν ευδοκιμήσει, να κάνεις την πληρωμή ηλεκτρονικά». «Στόχος είναι μέσα μέσα στο 2026 να μπουν πάνω από 2.000 κάμερες», κατέληξε ο υπουργός.
Διαβάστε: Οι κάμερες τα αλλάζουν όλα: Πώς μπορεί κανείς να βρεθεί με πρόστιμα 1500 ευρώ σε μια μέρα, γυρίζοντας στο σπίτι του
Παπαστεργίου: Στόχος είναι μέσα μέσα στο 2026 να μπουν πάνω από 2.000 κάμερες
Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, «από τις λίγες δεκάδες κάμερες έχουν καταγραφεί 10.000 παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη», ενώ προανήγγειλε ότι «από τα μέσα Ιανουαρίου θα μπούμε κανονικά σε λειτουργία για να βεβαιώνονται κλήσεις». Διευκρίνισε ότι «οι κάμερες του κόκκινου γράφουν από πίσω και την πινακίδα, ενώ οι κάμερες ΑΙ μπορούν να γράψουν και από μπροστά».Όσον αφορά τις κλήσεις που θα βεβαιώνονται, είπε ότι «θα σου έρχεται στο κινητό με έναν κωδικό RF που θα αποστέλλεται στο gov.gr wallet. Θα μπορείς να δεις τις φωτογραφίες, να κάνεις ένσταση και αν δεν ευδοκιμήσει, να κάνεις την πληρωμή ηλεκτρονικά». «Στόχος είναι μέσα μέσα στο 2026 να μπουν πάνω από 2.000 κάμερες», κατέληξε ο υπουργός.
En