Σταύρος Παπασταύρου για Chevron: "Οι τέσσερις συμβάσεις εγκρίθηκαν και προχωράμε σε ψήφιση στη Βουλή" (Βίντεο)
Η επιβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, επανέλαβε για τη σύμβαση με την κοινοπραξία Chevron ότι η "Ελλάδα είναι στο επενδυτικό ενδιαφέρον της Ευρώπης"
Παπασταύρου για Chevron και έρευνες υδρογονανθράκων: "Οι συμβάσεις εγκρίθηκαν και προχωράμε σε ψήφιση στη Βουλή"
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε αρχικά: «Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι προχωράμε θετικά. Οι τέσσερις συμβάσεις εγκρίθηκαν και τώρα πάμε στην επόμενη φάση, να έρθουν στη Βουλή και να κυρωθούν. Μετά, προχωράμε στις γεωφυσικές και σεισμικές έρευνες, που θέλουμε να αρχίσουν μέσα στο 2026, όπως έχουμε πει», υπογραμμίζοντας ξανά ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος της Ευρώπης».
Ο Σταύρος Παπασταύρου έκανε ξανά λόγο για «μία πολύ σημαντική εξέλιξη», τονίζοντας πως «βλέπουμε όλοι πόσο κρίσιμη είναι η ενεργειακή αυτονομία κάθε χώρας, σε αυτήν την “κινούμενη άμμο” της γεωπολιτικής».
En