Ανδρουλάκης: Τριμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για Hellenic Train, αγρότες και black out στο FIR Αθηνών
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
"Κόλαφος" για την "ανικανότητα" της ΝΔ το πόρισμα για το black out στο FIR Αθηνών δήλωσε παρεμβαίνοντας στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τριμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης επεφύλαξε ο Νίκος Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης ανάμεσα στο Δημόσιο και την Hellenic Train. Με φόντο το αγροτικό, τη σύμβαση με την Hellenic Train αλλά και το προ ημερών black out στο FIR Αθηνών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε τα πυρά του στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τα δίκτυα της χώρας ως ασημικά προς εκποίηση.
Ανδρουλάκης: "Περιμένατε να βγουν τα τρακτέρ στο δρόμο, τέτοια κοροϊδία…"
Μάλιστα όπως είπε η «γαλάζια» στόχευση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: το ρίσκο στο δημόσιο, το κέρδος στον ιδιώτη και ο λογαριασμός στο λαό, χαρακτηρίζοντας την προς κύρωση σύμβαση με τη Hellenic Train ως ετεροβαρή. Κριτική άσκησε και για το black out που σημειώθηκε στο FIR Αθηνών, επισημαίνοντας πως το πόρισμα για τα αίτια του συμβάντος είναι «κόλαφος» για την «ανικανότητα» της ΝΔ.
Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «πρώτα κατέκλεψε τους παραγωγούς με το ριφιφί του ΟΠΕΚΕΠΕ» και τώρα «τους επιτίθεται συλλήβδην αντί να τους ζητήσει συγγνώμη». Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε δυο φορές τροπολογία για το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, η πλειοψηφία δεν την στήριξε. «Περιμένατε να βγουν τα τρακτέρ στο δρόμο, τέτοια κοροϊδία…», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Ανδρουλάκης. Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλωσόρισε τη φρεγάτα «Κίμων», τονίζοντας ότι η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού επιτυγχάνεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
En