Λατινοπούλου: Ζητά άρση της ασυλίας της από την Μέτσολα - "Έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους"
Η επιστολή της προέδρου της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
"Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου", τονίζει η Λατινοπούλου σε επιστολή της προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Την άρση της ασυλίας της ζήτησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου με επιστολή προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, λόγω αγωγής που έχει κατατεθεί σε βάρος της. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Φωνής Λογικής εξήγησε ότι στην Ελλάδα «έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους», ενώ τόνισε ότι «είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου». «Το αίτημά μου υποβάλλεται προς το συμφέρον της νομικής σαφήνειας, της θεσμικής ακεραιότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών αρχών», σημείωσε στη συνέχεια η κα Λατινοπούλου, προσθέτοντας ότι: «Θεωρώ ότι αποτελεί τόσο υποχρέωσή μου όσο και καθήκον μου —πρωτίστως απέναντι στους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους— να διευκολύνω την ταχεία και απρόσκοπτη απονομή της Δικαιοσύνης».
Διαβάστε: Κυριάκος Βελόπουλος και Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η "σφαγή" και το κοινό...φλερτ
Η επιστολή της Αφροδίτης Λατινοπούλου
«Βρυξέλλες, 15 Ιανουαρίου 2026
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
Σας απευθύνομαι με την ιδιότητά μου ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να ζητήσω επισήμως και οικειοθελώς την άρση της κοινοβουλευτικής μου ασυλίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των Συνθηκών και του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου.
Ακριβώς επειδή δεν έχω τίποτα να αποκρύψω, και επειδή πιστεύω ακράδαντα στις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και του κράτους δικαίου, θεωρώ ότι αποτελεί τόσο υποχρέωσή μου όσο και καθήκον μου —πρωτίστως απέναντι στους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους— να διευκολύνω την ταχεία και απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης.
Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει ούτε η παραμικρή υπόνοια ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την κοινοβουλευτική μου ασυλία ως ασπίδα έναντι του δικαστικού ελέγχου, ζητώ οικειοθελώς την άρση της ασυλίας μου.
Το αίτημά μου υποβάλλεται προς το συμφέρον της νομικής σαφήνειας, της θεσμικής ακεραιότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών αρχών. Επιθυμώ οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να είναι σε θέση να εξετάσουν την υπόθεση χωρίς καθυστέρηση, ώστε η αλήθεια να αποκαλυφθεί πλήρως το συντομότερο δυνατόν.
Σας παρακαλώ, κυρία Πρόεδρε, να κινήσετε άμεσα τη σχετική διαδικασία, ώστε η άρση της κοινοβουλευτικής μου ασυλίας να εγκριθεί το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και να φωτιστεί πλήρως αυτή η πρωτοφανής πράξη πολιτικού εξαναγκασμού, η οποία απορρέει από την άνοδο της εκλογικής επιρροής της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
Με εκτίμηση,
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
Πρόεδρος της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ», ανέφερε στην επιστολή της.
En