Άγρια αντιπαράθεση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανάμεσα στην εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλένας Αποστολάκη και στην πρώην αντιπρόεδρο του Οργανισμού Δήμητρα Χαλικιά. Η ένταση ξεκίνησε όταν χωρίς να της έχει τεθεί τέτοιο ερώτημα η μάρτυρας διευκρίνισε ότι δεν στηρίζει τον έναν εκ των δύο τεχνικών συμβούλων και συγκεκριμένα τη Neuropublic.

«Διευκρινίζετε ότι δεν είστε με τον Γαργαλάκο. Σας ρώτησε κανείς κάτι τέτοιο;», είπε η κυρία Αποστολάκη στην κυρία Χαλικιά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα έντονο πινγκ πονγκ αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Θεωρείτε ότι δεν είναι ευθύνη κάθε πολίτη η απόδοση δικαιοσύνης;», είπε η μάρτυρας, με την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ να αντιδρά λέγοντάς της πως «αν ήρθατε εδώ ως ενεργός πολίτης, θα έπρεπε να έχουν κληθεί εκατομμύρια συμπολίτες μας. Απαντήστε στην ερώτηση».

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν η κυρία Χαλικιά είπε ότι έχει λάβει εξώδικα, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που εκφράζονται από την κυρία Αποστολάκη στηρίζονται σε αυτά. Η παραπάνω αναφορά ανέβασε κατακόρυφα την ένταση, με την κυρία Αποστολάκη να λέει σε έντονο ύφος: «Τι είπατε, κυρία μου; Σας παρακαλώ!» και με τη μάρτυρα να απαντά: «Εγώ σας παρακαλώ να έχετε χαμηλότερους τόνους».

«Εδώ απευθύνεστε σε εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι στους διαδίκους σας. Τα εξώδικα να τα απαντήσετε σ' εκείνους που σας τα έστειλαν, όχι σ' εμάς. Σας είπε κανείς εδώ ότι είστε με τον Γαργαλάκο;», της απάντησε η κυρία Αποστολάκη. «Ναι, εσείς», απάντησε η μάρτυρας, με την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ να αντιδρά εκ νέου: «Είστε εκτεθειμένη και θα εκτεθείτε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».

Η μάρτυρας ανταπάντησε κατηγορώντας την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ ότι τη χλεύαζε την ώρα της κατάθεσής της, ιδίως όταν αναφερόταν στην εταιρεία Cognitera, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για την «αντίπαλη» τεχνική εταιρεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής, ζητώντας από τη μάρτυρα να επανέλθει στην τάξη, με την κ. Αποστολάκη να ζητεί ρητά από το προεδρείο να επιβάλει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πάντως, η κ. Χαλικιά υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως δημόσια, τονίζοντας πως δεν υφίσταται ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ χαρακτήρισε αστήρικτο τον φάκελο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τις αναφορές σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Ωστόσο  η ένταση συνεχίστηκε όταν η κυρία Αποστολάκη διάβασε αναρτήσεις που είχε κάνει η μάρτυρας σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ακολούθησε ένα νέο πινγκ πονγκ αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο κορυφώθηκε όταν η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε τα εξής: «Θα σας κάνω φίλη μου στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις μου και να μην τις κλέβετε από αλλού».

Τότε ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Μιλένα Αποστολάκη: Δεν νομίζω να έχω τόσο χρόνο.

Δήμητρα Χαλικιά: Και εγώ δεν έχω χρόνο να βλέπω το TikTok σας με τα βίντεο για τον Βάρρα.

Μιλένα Αποστολάκη: Σας βλέπω πολύ στρατευμένη.