Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μάικλ Κράτσιο στην Ινδία: Mε τον Ελληνοαμερικανό σύμβουλο του Τραμπ συζήτησε την προοπτική δημιουργίας AI giga factory στη Δυτική Μακεδονία
Τι βρέθηκε στο επίκεντρο
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθυντή του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου
Με τον βοηθό του προέδρου των ΗΠΑ και διευθυντή του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιος, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νέο Δελχί, στο περιθώριο του AI Impact Summit. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ελληνοαμερικανό σύμβουλο του Τραμπ για την Τεχνητή Νοημοσύνη συζητήθηκαν οι προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας.
Διαβάστε: Στο επίκεντρο η Ινδία για τον Μητσοτάκη - Η συνολική αναβάθμιση των σχέσεων με το Νέο Δελχί, "κλειδί" ο διάδρομος IMEC
Ακόμη, εξετάστηκε το ζήτημα του ρυθμιστικού πλαισίου ως προς την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο. Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας από τη ΔΕΗ ενός AI giga factory στη Δυτική Μακεδονία.
Στην Ινδία για το AI Summit ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπενθυμίζεται πως στην Ινδία έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/02) για το AI Impact Summit 2026 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε με μία θερμή χειραψία στο Bharat Mandapam ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης προσγειώθηκε στο Νέο Δελχί, όπου μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο τον περίμεναν στελέχη της ινδικής κυβέρνησης, καθώς και μία έκπληξη. Πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στο Bharat Mandapam παρακολούθησε ένα σόου από χορεύτριες, τις οποίες στη συνέχεια ευχαρίστησε με μία υπόκλιση.
Prime Minister of Greece, Kyriakos Mitsotakis, arrives at Bharat Mandapam for the AI Impact Summit and is warmly welcomed by PM @narendramodi.#IndiaAISummit2026 pic.twitter.com/zeiUsqEIIj
— Arpana Baishya (@ArpanaSpeaks) February 18, 2026
En