Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, που κοινοποίησαν και προς τον πρωθυπουργό, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τα εργασιακά θέματα προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές αναφέρουν πως «παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι εξής:

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη

Μηλιός - Λαπαβίτσας

Οι κύριοι Μηλιός και Λαπαβίτσας με δηλώσεις τους ανάβουν φωτιές στην κυβέρνηση, υπονομεύοντας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την οποιαδήποτε προοπτική συμβιβασμού με τους εταίρους. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μηλιός  μιλώντας στην εφημερίδα «Απλωταριά» της Χίου προτρέπει την ελληνική πλευρά να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις προσθέτοντας πως η καθυστέρηση των πληρωμών δεν σημαίνει και έξοδο από την Ευρωζώνη. «Η αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα σημάνει αποχώρηση του Ταμείου από το "ελληνικό Πρόγραμμα" και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την "αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"» αναφέρει με νόημα. 

Από την πλευρά του ο κ. Λαπαβίτσας σε δηλώσεις στα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο χαρακτήρισε τρομακτικές τις προτάσεις των δανειστών που οδηγούν σε πλήρη υποταγή και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναταραχή. Προτάσσοντας την προοπτική της ρήξης κ Λαπαβίτσας δήλωσε: «Αν αποφασίσει ο λαός ότι δεν θέλει να ζήσει υποταγμένος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια δύσκολη περίοδο».

«Αν αποφασίσει ο λαός ότι δεν θέλει να ζήσει υποταγμένος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια δύσκολη περίοδο» κατέληξε.