Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν είχε νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο.

Διαβάστε: Κύπρος live όλες οι εξελίξεις: Μήνυμα στήριξης από Δένδια - "Η Ελλάδα θα είναι εδώ καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης" - Βρετανικό πλοίο έρχεται προς υπεράσπιση των Βάσεων (Εικόνες & Βίντεο)

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο μέσω εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στον Νότιο Λίβανο», αναφέρει ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Στην επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ συζητήθηκε ακόμη η απρόκλητη επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αμυντική στήριξη που παρέχει η Ελλάδα.