Επιστολική ψήφος: "Παρών" από τον ΣΥΡΙΖΑ - Θρίλερ για την εξεύρεση των 200 ψήφων
Η ονομαστική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 17:00
Υπέρ του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο αποφάσισε να ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξαν πολλές "φωνές" στο εσωτερικό του κόμματος που διαφωνούσαν
Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται ότι οδεύει η ψηφοφορία για την εξεύρεση των 200 ψήφων που απαιτούνται για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου από τις επόμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από σύσκεψη του προεδρείου της Κ.Ο. του κόμματος αποφάσισε να ψηφίσει «παρών», ενώ τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξαν πολλές «φωνές» στο εσωτερικό του κόμματος που διαφωνούσαν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ανάμεσά τους και ο Παύλος Πολάκης. Αν και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, εντέλει αποφασίστηκε η λύση του «παρών».
Διαβάστε: Aνδρουλάκης για επιστολική ψήφο: Εμείς έχουμε διάθεση συναίνεσης - Πρέπει να διευκολύνουμε όλους τους Έλληνες που έχουν δικαίωμα να έρθουν στην Ελλάδα
Επιστολική ψήφος: Η αναζήτηση των 200 ψήφων
Ως εκ τούτου φαίνεται ότι οι 200 ψήφοι που απαιτούνται θα βρεθούν έστω και οριακά. Πέραν της ΝΔ, θετικά θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, θετικά διακείμενη είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ θετικά φαίνεται ότι θα ψηφίσουν και αρκετοί βουλευτές που προέρχονται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους Σπαρτιάτες. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι 200 ψήφοι, στις επόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί το ισχύον πλαίσιο. Την ίδια ώρα η τριεδρική περιφέρεια καταψηφίζεται από την αντιπολίτευση. Από τη στιγμή που θα «περάσει» με απλή πλειοψηφία θα τεθεί σε ισχύ από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Σημειώνεται ότι με νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, διευκρινίζεται μάλιστα πως η δημιουργία τριεδρικής περιφέρειας αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά την επικείμενη προσφυγή στην εθνική κάλπη. Η ονομαστική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 17:00.
En