Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδοχική συνάντηση μέσα σε διάστημα δύο ημερών του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε χωρίς να πραγματοποιήσει κάποια επίσημη δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν οι ελληνικές προτάσεις στο ίδιο πλαίσιο με τη χθεσινή συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ΦΠΑ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" για τη διαπραγμάτευση. 

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας "Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, περιέγραψε το πλαίσιο της συνάντησης υποστηρίζοντας ότι στόχος της συνάντησης Γιούνκερ-Τσίπρα ήταν να διαπιστωθεί "αν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς μια λύση με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά και τις συζητήσεις που είχαν οι δυο άνδρες στις Βρυξέλλες την προηγούμενη Τετάρτη". Ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσερχόμενος στο χώρο, δήλωσε: "Με τον Τσίπρα έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις" θέλοντας να διαλύσεις τις φήμες για επιδείνωση των σχέσεων τους.. 

 Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη συνάντηση επανέλαβε ότι ο ίδιος και οι πιστωτές εργάζονται από κοινού για μία λύση στο θέμα τους χρέους, που θα είναι κατάλληλη για τον ελληνικό λαό. Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε "Ήταν μια εξαιρετική, ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση".

Τελευταία προσπάθεια

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψαν τις συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα σήμερα χωρίς συμφωνία ως μια "τελευταία προσπάθεια" για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το χρέος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για τη διαδικασία που δημιουργήθηκαν από την αναχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ και της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε:

"Αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να έχει σήμερα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία".