Στην πρόταση των θεσμών για συμφωνία επιμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ερωτηθείς αν η Κομισιόν εργάζεται σε ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "θα υπερασπιστούμε τις προτάσεις μας μέχρι τελευταίας λέξης".

Δεν επιβεβαίωσε επίσης τα περί έλευσης των μελών του Brussels Group στην Αθήνα, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό και προσθέτοντας ότι οι 19 εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης και οι θεσμοί βρίσκονται στην Μπρατισλάβα για τη συνεδρίαση της Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group).

Σχετικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, παρέπεμψε σε δήλωση του ίδιου του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος νωρίτερα είπε ότι δεν ερμηνεύεται αυτή η κίνηση ως αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα καθώς το ίδιο το ΔΝΤ δήλωσε πως παραμένει σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα.

Για τις εναπομείνασες αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ εξήγησε την Πέμπτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ποια είναι η πιθανή διαδικασία για την εξεύρεση λύσης, η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα 19 κράτη μέλη και αυτή περιλαμβάνει τους τρεις θεσμούς.

Επανέλαβε τέλος τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σε γαλλικό ραδιόφωνο πως μια συμφωνία είναι αναγκαία και πως η μπάλα είναι τώρα στο ελληνικό γήπεδο.